Хлад и валежи и в четвъртък
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Април 2019 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хлад и валежи и в четвъртък

/КРОСС/ През следващото денонощие облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни в Предбалкана и Рило-Родопската област. С временни прекъсвания ще продължи да вали и през нощта срещу петък.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса; максималните - между 12 и 17 градуса, в Североизточна България - 9-11 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца. В планините ще е облачно, с валежи от дъжд, а над 1700 м - от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - и силен вятър, от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 5 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.
По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.В петък и в събота ще остане сравнително хладно за периода и предимно облачно. В петък отново ще има превалявания, на повече места - в следобедните часове и в източната половина от страната. Вятърът ще бъде от север-северозапад, в Източна България - умерен.

В събота все още ще има превалявания, но на по-малко места и предимно слаби. Вятърът ще се обърне от изток-североизток и температурите ще се понижат.