До месец започва ремонтът на свлачището на пътя за Рилския манастир
Секция: Автомобили
17 Април 2019 16:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 До месец започва ремонтът на свлачището на пътя за Рилския манастир

/КРОСС/ От агенция „Пътна инфраструктура" очакват времето да стане подходящо, за да започнат разчистване на срутената скална маса, която затруднява движението по пътя повече от година.

Ремонтът в 50 метровия участък се е забавил, заради изчакване на разрешение за премахване на определени дървесни видове. Вече е готов проектът за укрепване на свлачището.

инж. Боян Илиев, началник отдел в ОПУ Кюстендил: Укрепването ще бъде с една система от високо якостни анкери, мрежи и носещи стоманени въжета, което ще даде една надеждност да не продължава процесът на срутване на скалните откоси.

Движението повече от една година се извършва само в едното пътно платно. Опасност от нови срутвания няма, категорични са от Областно пътно управление - Кюстендил.

инж. Боян Илиев, началник отдел в ОПУ Кюстендил: Единствено тук в малък участък от 50 метра нарочно са оставени тези скални маси, които задържат по-нататъшно срутване. Въведена е временна организация на движение, водачите могат да пътуват като са създадени безопасни условия за това има ограничение на скоростта до 40 километра в час.