Започва обрушване на скатове в Троянския проход
Секция: Автомобили
18 Април 2019 07:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва обрушване на скатове в Троянския проход

/КРОСС/ От 18 април, започва обрушване на скатове в Троянския проход от южната му страна в област Пловдив. Движението ще се спира за интервали от 2 часа докато алпинистите премахнат скалната маса и платното се разчисти. Всички моторни превозни средства ще изчакват на място, а алтернативният маршрут е през прохода „Шипка".
Работата на алпинистите ще продължи до 25 април /четвъртък/, който е последният работен ден преди Великден. По време на почивните дни ограничение в движението няма да има и всички превозни средства ще пътуват през Троянския проход без спиране на трафика.
Обрушването на скатовете ще продължи на 30 април /вторник/, а след това и в периода 2-3 май, 7-10 май, 13-17 май и 20-21 май. За да не се затруднява движението, няма да се извършва обрушване на скатовете и да се ограничава движението в почивните дни за Гергьовден /4-6 май/, както и в събота и неделя /11-12 май и 18-19 май/.
Гражданите и транспортните фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.