Румен Петков: Спорът за името „Коалиция за България” е измислен
Секция: ПОЛИТИКА
18 Април 2019 09:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков: Спорът за името „Коалиция за България” е измислен

/КРОСС/ Спорът за името „Коалиция за България" е измислен. Такъв спор няма. Ако ръководството на БСП се е концентрирало за разправа вътре в БСП и за разправа с левицата - е много зле. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в ефира на „Здравей, България" по повод на негово писмо за спора с БСП за името „Коалиция за България".
„Това е една поредица от лъжи, поредица от притискане на „Коалиция за България". Вместо да се занимаваме с актуалните проблеми на деня, а БСП се занимава с „Коалиция за България" - жалби в съда, жалби в ЦИК", коментира той.

През февруари предложихме една консолидирана левица с БСП, която да помете това управление, посочи Петков. След като БСП отказа да се коалира с АБВ, партията на Румен Петков направи коалиция с ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи", ПП „Българска партия Либерали", ПП „Възраждане на Отечеството", ПП „Българска левица", ПП „Движение за социален хуманизъм" и политически движение ПП „Социалдемократи". „Ние направихме една солидна, перспективна коалиция, която има пред себе си 5-гоипна визия, съвместно участие в предстоящи избори за местни орган за самоуправление, парламентарни избори и мисля, че това е вярната стъпка", добави той.

Според Петков трябва да се работи за връщане на доверието в партиите - първо у нас, а след това и в европейските ни представители в ЕП. „Без съмнение първата битка трябва да е тук. Време е за битка за България и България трябва да може да отстои себе си в Европа. Ние виждаме едно безумие, един провал на досегашните евродепутати. Какво означава да дадеш отлична оценка на досегашните си евродепутати и да не повториш никой от тях? В първите четири няма нито един", обясни Петков.