Ивайло Лилов: Борисов е готов да пожертва и родината ни, за да оцелее лично
Секция: ПОЛИТИКА
18 Април 2019 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивайло Лилов: Борисов е готов да пожертва и родината ни, за да оцелее лично

/КРОСС/ „Няма цена, която Борисов не е готов да плати, и ще пожертва всеки един в името на личното си оцеляване. Той е готов да пожертва всичко, включително и родината ни, за да оцелее лично, което е престъпно". Това заяви Ивайло Лилов, член на Националния съвет на БСП и председател на БСП-Враца.
По повод оставката на зам.-министъра на икономиката, Лилов е категоричен, че подаването на оставка не е правораздаване. „Управляващите работят на принципа - ако ни хванат, хванат. Всеки, който са успели да хванат, подава оставка и разчита, че с това се е приключило. Но дали е взел няколко милиона или 370 000 лв. по програма, за да си направи своя собствена хасиенда, няма значение, защото е ощетил държавата и българите", каза още Лилов. Според него единственият вариант да има справедливост и правосъдие е днешната власт да си отиде и да има справедлив процес, който да накаже всички онези, които са злоупотребили с властта. „Очевидно има много схеми, които тепърва ще излизат. Вероятно има и много тарикати, които са се възползвали от служебното си положение, за да се облагодетелстват по един или друг начин - дали себе си, дали тъщата", коментира той.
Във връзка с провелия се Национален съвет на БСП, Лилов обясни, че е имало много голям брой номинации. „От 90 души списъкът се сведе до 30, които реално участваха в дискусията, а от тях избрахме най-добрите 17. Процесът е дълъг и много хора участват в него", каза още Ивайло Лилов.