„Еврофутбол": Димитър Исаев е 8-ми в шампионата по скокове във вода на Украйна
Секция: СПОРТ
18 Април 2019 11:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Еврофутбол": Димитър Исаев е 8-ми в шампионата по скокове във вода на Украйна

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Димитър Исаев се класира на 8-о място на 1-метров трамплин на Открития шампионат по скокове във вода на Украйна. В сряда 21-годишният софиянец влезе във финала с 11-ти резултат от 27 състезатели. Там Митко се пребори за призовата 8-ма позиция със сбор от 288,70 точки. Ден преди това в дисциплината 3-метров трамплин той остана 12-ти от 32 съперници, тъй като не успя да изпълни последния си 6-ти скок след лошо стъпване на трамплина. Така резултатът му бе 253,95 точки. В надпреварата освен домакините участваха и атлети от България, Армения, Великобритания, Финландия, Дания, Италия, Швейцария, Гърция и Грузия.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол", но в тениса - Гергана Топалова, достигна до 1/8-финалите на тенис турнира в Обидош (Португалия) с награден фонд 25 хиляди долара. Топалова, която преодоля квалификациите, победи на старта на основната схема румънката Йоана Лоредана Роска с 6:2, 6:7 (3), 6:1 за 2:12 часа. На осминафиналите 19-годишната Гергана загуби от Нурия Парисас-Диас (Испания). В надпреварата на двойки Топалова и партньорката й Даниела Висманте от Латвия достигнаха до полуфиналите.
С този резултат 19-годишната пловдивчанка ще скочи с около 35 места в световната ранглиста, като от понеделник се очаква да бъде между 600 и 610-о място. Следващите й изяви започват на 22.04., когато следват два последователни турнира от същата категория в Узбекистан.