Навиващият се OLED телевизор на LG - смела арт инсталация, показана на Седмицата на дизайна в Милано
Секция: Технологии
18 Април 2019 14:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Навиващият се OLED телевизор на LG - смела арт инсталация, показана на  Седмицата на дизайна в Милано

/КРОСС/ В едно уникално партньорство, подчертаващо пресечната точка на технологията и пространствения дизайн, LG Electronics (LG) и известната фирма за архитектура и индустриален дизайн Foster + Partners си сътрудничат за арт инсталация с фокус върху LG SIGNATURE OLED TV R (модел 65R9) по време на Седмицата на дизайна в Милано.

Представени на CES 2019, навиващите се OLED телевизори на LG приковават вниманието и преосмислят връзката между телевизора и пространството, в което се намира, припомняйки целите на компанията свързани с иновациите в дизайна. Идеята зад дизайна на навиващите се OLED телевизори използва ново ниво в интегрирането на пространството и нуждата от стени, служейки като катализатор за инсталацията по време на Седмицата на дизайна в Милано. Известната британска фирма Foster + Partners работи в тясно сътрудничество с LG по време на разработването на специалните сгъваеми OLED телевизори, за да проектира външния вид на продукта и специфичната вътрешна механика.

Демонстрирайки високо ниво на пространствена интеграция с LG SIGNATURE OLED TV R като акцент, Redefining Space е триизмерна инсталация, която демонстрира как светлината, технологията и дизайнът се преплитат, за да илюстрират нови пространствени възможности с технология, която променя формата си само с натискане на бутон. Съчетавайки абсолютния контраст и естествено цветово представяне на ненадминатата технология на OLED дисплея на LG с реалистичния звук на Dolby Atmos, навиващият се OLED TV отвежда зрителите към едно потапящо визуално и звуково приключение.

Създадена, за да пресъздава както домашната атмосфера, така и галерия, изложбата илюстрира как футуристичния телевизор на LG може да трансформира мястото от огромно по размери домашно кино, когато е в режим Full View до арт дисплей, когато се намира в Zero View, скрит в алуминиевата си основа. Светлината, която проблясва през подобните на прозорци форми по стените на инсталацията имитират начина, по който слънчевата светлина променя позицията и интензивността си през целия ден, предизвиквайки чувство за пътуване през времето. За да изрази как технологията на LG се адаптира към ежедневния ритъм, сгъваемият дисплей се разгръща, когато околната среда е ярка и пълна със звук и се прибира когато светлината и звуците спрат.