Росен Желязков: Осемдесет милионният пазар на Иран и ключовото място на България са отправна точка за двустранното сътрудничество
Секция: ИКОНОМИКА
19 Април 2019 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Росен Желязков: Осемдесет милионният пазар на Иран и ключовото място на България са отправна точка за двустранното сътрудничество

/КРОСС/ Осемдесет милионният пазар на Иран и ключовото географско място на България са отправна точка за засилването на стокооборота в интерес на държавите, народите и бизнеса. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии Росен Желязков по време на провелия се днес българо-ирански бизнес форум. Участие в събитието взеха повече от 60 български и 40 ирански компании.

„Смисълът на всеки един бизнес форум е да открием силните страни, които можем да предложим един на друг като партньори" каза още министър Желязков. Той отбеляза, че големият брой компании, които са се включили в събитието, е показател за намеренията между двете страни за засилване на стокообмена.

Министър Желязков посочи пред гостите силните страни на България, в които може да се търси взаимодействие - фармацевтичната и автомобилна индустрия, хранително-вкусовата и химическата промишленост, и информационните технологии. „Имаме най-бързо развиващият се сектор на информационни технологии и комуникации в Югоизточна Европа. В момента според някои класации България е на трето място в Европейския съюз по развитие на ИКТ сектора" добави още министърът.

Той изрази увереност в положителното развитие на съвместната работа между двете държави. „Вярвам, че представителите на бизнеса, които присъстват на форума, са успели да се убедят в предимствата на българския пазар и българската икономика" каза в заключение Росен Желязков.

Министърът на пътищата и градоустройството на Ислямска република Иран Мохаммад Еслами определи разговорите с бизнеса като ползотворни и водещи към конкретни действия в политиките на двете страни.