Възрастен мъж загина при пожар в Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Април 2019 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Възрастен мъж загина при пожар в Русе

/КРОСС/ Възрастен мъж загина при пожар в Русе. Съпругата му успяла да се спаси. Къщата, в която са избухнали пламъците от близо 30 години е превърната в сметище и това е затруднило работата на пожарникарите. След 7-часова борба с огъня, те успяха да овладеят пожара и да спасят съседните къщи.

Николинка и Камен се отоплявали на печка с твърдо гориво, но преди няколко години коминът на къщата се сринал, разказаха съседи. Снощи около 23 часа те забелязали сив дим да излиза от покрива на семейството клошари.

Айше Шабанова - съседка: Стихва, почва да дими - син облак и тръгна към нас вече, прозорци, стъклата се счупиха, страшна работа беше.

В пожара загинал възрастният мъж, който се опитал да запали печката. Съпругата му успяла да излезе - пожарникарите я открили върху камарата отпадъци.

Айше Шабанова - съседка: Покривът паднал върху него, така казаха пожарникарите.

Огнеборците пристигнали с няколко автомобила към 24 ч. и благодарение на бързите им реакции съседните имоти били спасени . Тялото на загиналия все още не е извадено изпод руините. Пожарникарите продължават да се борят с тлеещите огнища. Това е поредният пожар в къщата на клошарите. Преди години горяха отпадъците, струпани в имота им.