Джо Байдън се впуска в надпреварата за президент на САЩ през 2020 г.
Секция: СВЯТ
19 Април 2019 18:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джо Байдън се впуска в надпреварата за президент на САЩ през 2020 г.

/КРОСС/ След близо две годишно обмисляне, бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън реши да се кандидатира за президентските избори през 2020-а година и ще направи официално съобщение за своята кандидатура през следващата сряда, според хора, запознати с въпроса, цитирани в петък от сайта The Atlantic.

Най-новата надежда на Демократическата партия да оглави Белия дом вероятно ще очаква с нетърпение президентската надпревара през 2020-а година, след като последно проучване на Morning Consult го класира с 8 процентни пункта пред сенатора Бърни Сандърс, който от своя страна се радва на 31% подкрепа сред гласоподавателите, които са симпатизанти на Демократическата партия. На трето място се нарежда сенаторката от Калифорния Камала Харис, следвана плътно от тексасеца Бето О'Рурк.

В проучване на телевизия Fox News от миналия месец пък 47% от регистрираните гласоподаватели са заявили, че ще дадат своя глас на двукратния вицепрезидент на Барак Обама, ако той се състезава със сегашния президент Доналд Тръмп в надпреварата през следващата година.