"Галъп" с моментна снимка за евроизборите: БСП - 32,1%, ГЕРБ - 31%
Секция: ПОЛИТИКА
19 Април 2019 19:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Галъп" с моментна снимка за евроизборите: БСП - 32,1%, ГЕРБ - 31%

/КРОСС/ Ефектът на скандалите и разкритията от последните седмици води до разколебаване на електората на ГЕРБ. Това на практика изравнява позициите на БСП и ГЕРБ и дава дори моментна по-изгодна позиция за левицата. ДПС остава константа, а в патриотичното пространство изпъква ВМРО, това показват резултати от последното проучване на "Галъп интернешънъл"
Сред онези, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, 32,1% твърдят, че ще дадат своя глас за БСП, 31% - за ГЕРБ и СДС, а 11,1% - за ДПС. След тях, близо до бариерата от 5,88%, е ВМРО с 5%. Следват "Демократична България" с 4,5% и "Воля" - с 3,5%, "Атака" - с 1,9%, АБВ ("Коалиция за България") - с 1,5%, НФСБ с 1,4%, "Възраждане" и "България на гражданите" с по процент, и близо 4% да други малки партии.

2,2% заявяват, че ще гласуват с "Не подкрепям никого".

Тези, които казват, че ще гласуват със сигурност, са 34% от всички; че по-скоро ще гласуват - 28%; че по-скоро няма да гласуват - 12%; че със сигурност няма да гласуват - 18%, а 8% не знаят или не могат да отговорят. Отговорите дават единствено ориентировъчна картина, данните са моментна снимка на декларативните нагласи и няма как да са прогноза за изборен резултат, коментират социолозите.