Порошенко: Комикът е подигравка, Зеленски: Той е корумпиран
Секция: СВЯТ
20 Април 2019 08:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Порошенко: Комикът е подигравка, Зеленски: Той е корумпиран

/КРОСС/ Основните претенденти за поста - досегашният държавен глава Петро Порошенко и комикът Володимир Зеленски, размениха основните си виждания за политика и икономика преди балотажа на президентските избори в Украйна. Последните данни сочат, че на балотажа в неделя "за" Зеленски биха гласували около 72% от украинците, а за Порошенко - 25%.

Стадион "Олимпийски" е разделен на две, но не по ширина, а по дължина. Има две сцени. Входовете за привържениците на Петро Порошенко и Володими Зеленский са отделни, като между групите ще има полиция и жандармерия.Преди да започнат да се упражняват в красноречие, двамата кандидати са организирали концерти за поддръжниците си. Разбрали са се обаче изпълненията да се редуват. Заявка за излъчване на живо на словесния двубой са подали 40 местни и 9 чужди телевизионни канала. На митинг преди дебата Петро Порошенко заяви, че Кремъл би искал да види един слаб и неподготвен новообранец начело на Украйна.Украинският президент Петро Порошенко заяви, че неговият съперник за президентския пост Володимир Зеленски си "прави подигравка със страната", предаде ДПА.

Той заяви в днешния предизборен дебат в Киев, че Зеленски не е компетентен да бъде държавен глава на Украйна. Комикът Володимир Зеленски заяви в днешния предизборен дебат на Олимпийския стадион в Киев, че иска да стане президент на Украйна, за да разбие системата, предаде ДПА

Той обвини държавния глава Петро Порошенко в корупция и му заяви: "Аз не съм ви опонент, аз съм вашата присъда".