Ограда на бивше военно поделение се срути в Хасково и уби човек
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Април 2019 19:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ограда на бивше военно поделение се срути в Хасково и уби човек

/КРОСС/ Мъж загина тази вечер под рухналата ограда на бивше поделение в Хасково.Инцидентът е станал след 18:00 ч. на улица „Ком" в града.

Според разказите на очевидци, човекът вървял по тротоара край тухлената ограда, когато силен вятър заради бурята и лошото време я съборил върху него.

Тепърва предстои разпознаване на тялото, но по последна информация става въпрос за възрастен мъж.

На мястото екип пожарникари обезопаси района, а улицата бе отцепена от полиция и обозначена със сигнални ленти.

Това не е първият инцидент. Преди няколко години и друга част от оградата в съседство рухна върху тротоара.Първо се вдигна огромен пушек, чу се силен тътен на падане. Първоначално помислих, че е катастрофа, но като дойдох по-близо видях за какво става въпрос. Събраха се много хора", каза пред Дарик Илия Манолов, който е станал свидетел на инцидента.

„Имаше силен вятър, стената беше много стара и й трябваше много малко, за да падне. Аз живея близо до мястото на инцидента. Оградата е много стара. Имаше и други инциденти и срутвания и от много години се знаеше за този проблем, но не бяха взети мерки", допълни той.

„Ежедневно тук минават много хора и аз на много мои познати винаги им казвам да минават на другия тротоар", посочи още очевидецът.

От община Хасково заявиха, че тази част на поделението е собственост на Министерството на отбраната и през годините многократно са изпращани писма, че оградата е опасна.