Деница Златева: Тръгваме към евроизборите готови и със самочувствие, че можем да ги спечелим
Секция: ПОЛИТИКА
20 Април 2019 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Златева: Тръгваме към евроизборите готови и със самочувствие, че можем да ги спечелим

/КРОСС/ "Тръгваме към евроизборите напълно готови и със самочувствие, че можем да ги спечелим". Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева на пресконференция в Шумен. По думите й след пленума на БСП партията излиза консолидирана и силна. "Показахме, че сме най-демократичната партия, че сме достатъчно мъдри, за да загърбим личните си предпочитания и отношения", категорична бе тя.
Деница Златева разказа, че е била на обиколка в Шуменска област и е провела срещи с граждани в Нови пазар, Плиска, Мадара , Царев брод и Шумен. "По време на срещите ми хората поставиха фрапиращи проблеми - дисбаланс между инфраструктурата по селата и тази в областния град, тежко състояние на общинското здравеопазване", каза Златева. Тя обясни, че в Мадара дори е бил зададен въпросът: "Второ качество ли сме ние?" По думите им този подход е несправедлив. Златева подчерта, че са отпуснати допълнително пари от държавния бюджет и това е станало по преценка на правителството, а не със санкция на Народното събрание, за каквато БСП настояват.

Зам.-председателят на левицата подчерта, че хората са се оплакали, че трета година там не се ремонтират улици и тротоари, а в същото време за строителството на фонтан на площада пред Съдебната палата в Шумен се наливат половин милион лева. "Когато говорим, че не искаме да сме второ качество европейци, трябва да гарантираме на хората в малките населени места, че те не са второ качество български жители", каза Деница Златева.

"Докато за политиците приоритети са теми като Шенген, хората в страната очакват съвсем други неща от Европейския съюз - те искат достойни доходи, достойни пенсии, възможности да развиват бизнес и шанс за младите семейства да останат в България", така обобщи срещите си в Шуменска област заместник-председателят на БСП и кандидат за евродепутат Деница Златева.