Румънци слагат началото на сезона по северното Черноморие
Секция: Туризъм
20 Април 2019 12:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румънци слагат началото на сезона по северното Черноморие

/КРОСС/ И тази година хиляди румънски туристи ще посрещнат Великденските празници в курортите край Варна. Резервациите, направени от българи, са значително по-малко. От бранша заявиха, че записванията са започнали още в края на миналата година. И тази година хиляди румънски туристи ще посрещнат Великденските празници в курортите край Варна. Резервациите, направени от българи, са значително по-малко. От бранша заявиха, че записванията са започнали още в края на миналата година.

Близо 20 хотела в курортите "Златни пясъци" и "Светите Константин и Елена" ще отворят врати за Великден.

Стела Деянова - хотелиер: Всъщност за нас това е началото на сезона. Голяма част от тях се връщат тук за пореден път и обикновено, идвайки за Великден, те идват и поне веднъж и през лятото.

Гостите от Румъния предпочитат Черноморието ни заради атрактивните цени. "Ол инклузив" пакетът за човек на ден е около 100 лева. "Съотношението качество - цена е изключително приемливо за тях и това са хора, които вече години наред идват по време на тези празници тук в нашите хотели. Те станаха лоялни туристи на българското Черноморие. Тук им харесва.", коментират от Варненска туристическа камара.

За първите туристи хотелиерите са подготвили богата анимационна и спортна програма, боядисване на яйца и месене на козунаци. От туристическия бранш очакват по-слаб сезон тази година, макар че през март и април много от хотелите са успели да наваксат с резервациите.