Симеон Славчев: Априлското въстание е най-мащабната проява на революционните борби
Секция: ПОЛИТИКА
20 Април 2019 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеон Славчев: Априлското въстание е най-мащабната проява на революционните борби

/КРОСС/ Днес отбелязваме 143 години от избухването на Априлското въстание. То избухва преждевременно на 20 април 1876 година в Копривщица и е организирано от Гюргевския революционен комитет.

Въпреки че е потушено Априлското въстание постига своята основна политическа цел и намира силен отзвук в Западна Европа и Русия.

Априлското въстание е най-мащабната проява на революционните борби през епохата на Българското възраждане. То е най-висшата проява на българската национална революция, на българския дух, желание и воля за Свобода и Независимост.

Днес повече от всякога България има нужда от възраждане на духа на българската национална революция, както и волята и желанието за Свобода, Независимост и Справедливост.

Нека всеки един от нас днес да се замисли, дали 143 години след избухването на Априлското въстание българите сме свободни, независими и единни ...

Нека именно днес всеки един от нас да си направи равносметка и да си отговори, дали е готов лично да се включи в промяната на България, и дали е готов да последва примера и заветите на нашите предци, които се самопожертваха в името на Родината.

България има нужда от промяна и от всеки един от нас зависи, дали и кога ще се случи тя. Битката за промяната и справедливостта в България я дължим на нашите предци, на нашите майки, бащи, баби и дядовци, но най-вече я дължим на нашите деца!!!

Нека всеки един от нас да си сложи днес ръката на сърцето и да си каже, дали е готов да застане под знамето на промяната, така както нашите предци преди 143 години абсолютно непоколебимо застанаха под знамето "Свобода или смърт".

Дълбок поклон пред делото и паметта на всички герои, дали живота си за Свободата на България!

Да живее и да пребъде България!

Симеон Славчев