Общината е сезирала неколкократно МО за опасната ограда в Хасково
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Април 2019 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общината е сезирала неколкократно МО за опасната ограда в Хасково

/КРОСС/ Вече е установена самоличността на мъжа, който загина под рухналата ограда на бившето военно поделение на улица "Ком" в Хасково. Това е 57-годишен мъж от квартал "Република", съобщава БНР. Инцидентът стана снощи, когато бурята разрушила тухлената ограда и под отломките загина мъж. Имотът е на Министерството на отбраната и военната прокуратура пое разследването по случая.Дияна Иванова от община Хасково обясни, че между институциите е имало непрекъсната преписка за опасната ограда.

"Общината е сезирала неколкократно министерството на отбраната, че тази ограда представлява непосредствена опасност за преминаващите по тротоара. През това време общината безброй пъти е ограждала мястото със сигнални ленти, които изчезват на следващия ден. Знае се, близко е до квартала, децата си играят", каза тя.По-рано днес военният министър Красимир Каракачанов заяви, че падналата стена е трябвало да бъде съборена, като в ход е била процедура по избор на фирма изпълнител.

"Честно казано при такава цена, за около пет хиляди лева, едва ли ще има много мераклии да дойдат. Имало е обезопасителна лента, която е поставена и от общината, и от полицията, но явно покрай тези ветрове, които са съборили стената, и вятъра, и дървета, които вятърът е клатил, са подпирали стената и са довели до нейното събаряне. На мен по-скоро в момента ми изглежда като малшанс и трагичен инцидент, но въпреки това съм разпоредил още вчера да се направи пълна проверка", обясни той.

Проверката ще приключи в понеделник. Каракачанов допълни, че военното министерство има огромни проблеми с десетки бивши подделения в страната.