Предстоящи събития на . 21 април
Секция: Предстоящи събития
21 Април 2019 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на . 21 април

/КРОСС/София
От 9.00 часа в Софийския университет за учебната 2019/2020 г. ще се проведат изпит по физика и събеседване за специалност „Графичен дизайн". От 14.00 часа ще се проведе изпит по химия.

***
София
От 9.00 часа в храмовете „Света Неделя", в Аулата на Богословския факултет „Свети Седмочисленици", в 6-о ОУ „Граф Игнатиев", ул. „6 септември" №16, „Покров Богородичен" (зад хотел „Родина"), в енорийския център на църквата ул. „Георги ДЕЛЧЕВ - Зографина" № 2, „Света Параскева", в двора на храма , бул. „Г. С. Раковски" №58 ще бъдат отворени временни пунктове за кръводаряване.

***
София
От 9.00 часа в зала 3 на НДК ще се проведе десетото издание на „Форум бременност и детско здраве".

***
София
От 09.30 часа Негово Светейшество Патриарх Неофит ще отслужи Патриаршеска Света литургия в ПКСХП „Св. Александър Невски" по случай Цветница.

***
София
От 10.00 часа партия „Воля" ще внесе своята листа за европейските избори в ЦИК.

***
София
От 10.30 часа Зонта клуб „Света София" и район „Възраждане"-СО ще засадят две алеи с по 100 жълти рози в парк „Възраждане", по повод 100 годишнината на „Зонта интернешънъл" и 15 години от създаването на Зонта клуб „Света София". Събитието е под патронажа на кмет ана район „Възраждане" Савина Савова.

***
София
От 11.00 часа в Княжеска градина пред монумента на Съветската армия ще се проведе „Спортувай в твоя град".

***
София
От 11.00 часа Българската асоциация по хемофилия организира за четвъртаи път велопоход „Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия. Велопоходът ще тръгне от пилоните на НДК. В същия велопоходи ще тръгнат още в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

***
София
От 11.00 часа на открита сцена в ж. к. „Връбница 2" (в близост до православен храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец") ще се проведе празничен концерт под надслов „С цвете на Връбница".

***
София
От 12.00 часа в Аулата на ВМА ще се проведе вече традиционният курс „Първа помощ" за представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders.

***
София
От 13.00 часа на бул. „Витоша" 35 ще се проведе протест по случай идващите великденски празници срещу убийството на животни за храна.

***
София.
От 18.00 часа Негово Светейшество Патриарх Неофит ще отслужи „Последование на Жениха" в митрополитската катедрала „Св. Неделя".

***
София.
От 19.00 часа в София Лайв Клуб ще се проведе концерт „Избери своето бъдеще!" в подкрепа на кампанията за изборите за Европейски парламент на 26 май.

***
Асеновград.
От 11.00 часа в Народно читалище „Родолюбие" ще започна празничен концерт-спектакъл по случай Цветница.

***
Благоевград.
От 09.00 часа Неврокопският митрополит Серафим Архиерейска света литургия за Цветница в храм „Св. Въведение Богородично".

***
Благоевград.
От 10.30 часа часа в „Уитакър" аудиториум на Американския колеж ще се проведе финалния кръг на Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

***
Бургас.
От 10.00 часа от Летния театър в посока Пантеона ще се състои общият старт на „Купа Бургас".

***
Бургас.
От 10.30 часа в експозиционен център „Флора" ще се проведе 5-то издание на фестивала „Великденската магия на българското яйце". В същия час на пл. „Св. св. Кирил и Методий стартират и празничните прояви, посветени на Цветница. В 12.00 ще започне празничният концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен" с ръководител Димитър Димитров, и Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа" с ръководител Марио Егов. От 13.00 часа в градинката до Часовника ще започне празничният концерт на Бургаския духов оркестър.

***
Варна.
От 09.00 часа в звеното в двора на Окръжна болница ще се състои традиционна кампания за кръводаряване.

***
Варна.
От 10.00 часа във Varna Mall ще бъде открит Пролетният мото фест „Варна 2019".

***
Варна.
От 10.00 часа в зала 3 на хотел „Черно море" интерактивен уъркшоп ще покаже на варненци как да намалят наднорменото си тегло.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа във великотърновската църква „Свети Никола" ще се проведе Акция за доброволно кръводаряване „Запалете свещичка, дарете живот".

***
Велико Търново.
От 09.00 часа от парка в кв. „Бузлуджа" ще започне Пролетен поход ще се проведе в околностите на Велико Търново, организиран от групата за здравословен и активен начин на живот „TarnovoRuns".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в средновековната църква „Св. Иван Рилски" под Царевец ще бъде засадена Фиданка от Гранитския дъб.

***
Видин.
От 10.30 часа повод Цветница заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков ще присъства на Света литургия в катедрален храм „Св.вкмч. Димитър Солунски". В 11.00 часа от храма ще тръгне литийното шествие до залата на Симфониетата, където ще се състои празничен концерт.

***
Враца.
От 09.00 часа Врачанският митрополит Григорий ще оглави Архиерейска света Литургия в храм "Св. Апостоли" по повод Цветница.

***
Враца.
От 10.30 часа от паметника на „Св. Софроний Врачански" ще се проведе дефиле ХІII Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет" и концерт от 11.00 ч. на фестивалната сцена пред Драматично-куклен театър-Враца.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа в Общинска библиотека ще се проведе лекция на Атанас Коев „Владимир Русалиев - писател и публицист" по повод 120 години от рождението му; Румяна Николова ще представи третото издание на книгата на Матей Преображенски „Защита на православието и филма „Матей Преображенски - съвременникът".

***
Горна Оряховица.
От 16.00 часа в Младежки дом ще се проведе инцииативата „Най-дългата рисунка", посветена на Деня на Земята.

***
Горна Оряховица./ с. Върбица.
От 10.00 часа в НЧ „Градина-Върбица 1894" ще се състои литературно четене, посветено на седмица на детската книга и изкуства за деца, „Магията на детските книжки".

***
Горна Оряховица./ Долна Оряховица.
От 15.00 часа в НЧ „Христо Козлев-1883" град Долна Оряховица ще бъде открита изложба и презентация от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" „Да опазим земята".

***
Димитровград.
От 10.00 часа в парк „Марица" За девета поредна година Община Димитровград организира засаждане на дръвчета в „Алеята на новия живот".

***
Добрич.
От 11.00 часа в АЕМО „Старият Добрич" ще се проведе военноисторическа възстановка „Българският Великден 1876".

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе Куклен спектакъл „Неродена мома".

***
Добрич.
От 11.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се състои концерт на Детски хор „Маестро Захари Медникаров" - концертен и малък състав, и приятели.

***
Добрич.
От 12.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе концерт на Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица" при Младежки център - Добрич.

***
Гоце Делчев.
От 11.00 часа в Градския парк ще се състои открит урок по разучаване на български хорả. От 18.00 часа ще се проведе концерт Международния ден на танца.

***
Ловеч.
От 11.00 часа водачът на листата на БСП за България за предстоящите евроизбори Елена Йончева ще вземе участие в тържествата по повод Цветница и ще се срещне с обществеността.

***
Пазарджик.
От 10.00 часа на пл. „Константин Величков" ще се проведе традиционния фолклорен празник Цветница с участието на състави от читалищата в община Пазарджик.

***
Перник.
От 9.30 часа в библиотеката на НЧ „Чичо Стоян . 1927 г." ще се проведе Международен Ден на книгата - отворени врати на библиотеката.
***
Перник.
От 11.00 часа в Театрален салон „Георги Русев" ще се проведе Кино в театъра - Детски анимации и Кинопремиера на филма „Лошо момиче".
***
Пловдив.
От 09.00 часа Пловдивският митрополит Николай ще оглави Архиерейска света Литургия за Цветница в митрополитския храм „Св. Вмца Марина". на Цветница

***
Силистра.
От 9.30 часа в Драматичния театър ще се проведе традиционният общински преглед „Пролетни игри и песни".

***
Смолян.
От 9.00 часа ще започне св. божествената Литургия в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски" в Смолян, възглавена от архиерейския наместник.

***
Смолян.
От 10.00 часа в Карате клуб Бункай - Смолян ще се проведе семинар по бойно изкуство „Карате Шотокан".

***
Смолян/Широка лъка.
От 19.00 часа ще има и галаконцерт с участието на възпитаниците на Национално училище за фолклорни изкуства - Широка лъка и част от наградените участници в Първия фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува".

***
Стара Загора.
От 9.30 часа в Катедрален храм "Св. Николай" - гр. Стара Загора ще се проведе св. Божествена Златоустова литургия.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в парк „Пети октомври" над 400 деца ще участват в Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва - Цветница".

***
Твърдица.
От 10.00 часа в Твърдица ще се състои Регионален фолклорен събор „Пролетни игри и обичаи - Цветница".

***
Троян.
От 09.30 часа водачът на листата на БСП за България за предстоящите евроизбори Елена Йончева ще посети Троянския манастир и ще се срещне с граждани.

***
Ямбол.
От 9.00 часа в спортна зала „Диана" ще се проведе IX ежегоден турнир по футбол за деца от детските градини под наслов „Децата - бъдещето на Ямбол".

*** Шумен.
От 16.30 часа в зала „Арена Шумен" ще започне звездното баскетболно шоу. В 18.45 часа е предвидена церемония, посветена на честването на 100 години баскетбол в България. В 19.00 часа ще бъде даден и началният сигнал на Престиж Мача на звездите.