Преглед на вестниците
Секция: Преглед на печата
21 Април 2019 08:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на вестниците

/КРОСС/  Строги наказания грозят семейните лекари, предупреждава „Телеграф". Става дума за предвидени санкции, ако общопрактикуващите лекари не ваксинират пациентите си, но отбележат, че децата са минали процедурата в документите. Предлага се отнемане на правата им и съдебно преследване.

Сайтът на парламента се срина, пише в електронния вариант на „Труд". Все още няма информация на какво се дължи проблемът, подчертават от вестника. От съобщението, публикувано снощи в 20 ч., до тази сутрин, страницата на парламента в интернет не работи, показва проверка на „Хоризонт".

Електронната версия на „Стандарт" припомня, че КАТ прави масови проверки по пътищата в страната. Акцията е в сила до 24 април. Пътните полицаи проверяват с дрегер за употреба на алкохол, спазват ли се ограниченията в скоростта и дали се употребяват предпазните колани в автомобилите.

Във Великобритания, Съединените щати и Австралия, от няколко години, се провежда инициатива за даване на безплатни плодове на децата в супермаркетите, пише „24 часа". Това е опит на търговските хранителни вериги да подпомогнат родителите в здравословното хранене на подрастващите. Опитът е успешен, показват резултатите от последните три години.

По данни на Евростат у нас само 37 на сто от българите хапват плодове всеки ден, пише „24 часа". Зеленчуци пък консумират всекидневно 45 на сто от българите. Така страната ни е сред водещите по нездравословно хранене в Евросъюза, което създава риск от болести и ранна смърт като последствие.

Десетки български храмове са в окаяно състояние, заявява реставраторът Лука Делийски в интервю за „Телеграф". Той предлага пожарът в „Нотр Дам" да стане като обеца за нашите уши. 56-годишният реставратор твърди, че страната ни има добре подреден регистър на черквите и манастирите, специалистите познават състоянието им, но липсва смислена политика къде и какво трябва да се направи за поддръжката и реставрацията им.