Втори тур на изборите за президент на Украйна между Порошенко и Зеленски
Секция: СВЯТ
21 Април 2019 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Втори тур на изборите за президент на Украйна между Порошенко и Зеленски

/КРОСС/ Днес се провежда балотаж на президентските избори между настоящия държавен глава Петро Порошенко и комика Володимир Зеленски, новак в политиката. Проучванията на общественото мнение отреждат лесна победа на Зеленски.

Размяна на обвинения беляза предизборния дебат в петък на Олимпийския стадион в Киев. Володимир Зеленски обвини Петро Порошенко в корупция: „Аз просто съм човек, обикновен човек, дошъл да разбие системата. Проблемът дори не е, че корумпирахте хората, а че ни отнехте пет години. Аз не съм ваш опонент, аз съм вашата присъда."

Порошенко заяви по адрес на съперника си, който е комедиен актьор и филмов продуцент без политически опит, че прави страната за посмешище. Той обвини Зеленски, че не разполага с компетентността да заема най-високия пост в Украйна:  „Имаме само красива опаковка, под която всеки може да намери желаното. Изправени сме пред външни предизвикателства и проблеми, които изискват кураж и международен опит от президента."

В първия тур на вота Зеленски получи 30% от гласовете. Порошенко беше подкрепен от 16 на сто от избирателите. Социологическите проучвания, показват, че Зеленски е фаворит за спечелването на президентските избори в Украйна.