Предстоящи събития на 22 април
Секция: Предстоящи събития
22 Април 2019 07:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 22 април

/КРОСС/Ямбол.
Президентът Румен Радев ще бъде гост на община Тунджа по повод празника на общината. Държавният глава ще бъде посрещнат в 10.00 часа пред сградата на Община Тунджа, след което ще проведе среща с кмета Георги Георгиев и с представители на общинското ръководство. От 10.30 часа на площада пред общината президентът Радев ще участва в тържествената програма, посветена на празника на Тунджа. От 12.00 часа в село Тенево Румен Радев ще бъде гост на празника на художествената самодейност.

***
София.
От 13.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова организира дискусия „Тема: Европа" със студенти от НБУ. Събитието ще се проведе в зала 310 (1-ви корпус, 3 етаж) на университета.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Тържествена" на Министерството на отбраната ще бъдат отворени постъпилите оферти за придобиване на многофункционален патрулен кораб за за Военноморските сили.

***
София.
От 09.30 часа КНСБ ще пусне 92 черни балона, като по този начин ще отбележи световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място, както и на паметта на трудещите се по целия свят, които са загубили живота си в следствие на трудовa злополукa или професионалнa болест - 28 април. В церемонията ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидентът Иван Кокалов, социалният министър Бисер Петков, конфедералният секретар на КТ „Подкрепа" Александър Загоров, ръководството на КНСБ, представители на държавни институции и водещи български компании. От 10.00 часа в сградата на КНСБ ще се проведе пресконференция и връчване на наградите „Прометея" за постижения и добри практики в безопасността и здравето на работниците (, залата на ет.11).На
пресконференцията ще бъде представена статистика за броя на трудовите инциденти, както и за проверките, които е извършила ГИТ.

***
София.
От 10.00 часа заместник-кметът на София Дончо Барбалов ще провери стартирането на ремонтните дейности по обособеното трамвайно трасе на бул. „К. Величков" в участъка от бул. „Акад. Иван Ев. Гешов" до „Сливница".
***
София.
От 10.00 часа в зала „Партер" на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще се проведе церемония по връчване на ваучера по „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на капиталовите пазари".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се пресконференция на Камарата на архитектите в България на тема „Как обществените поръчки съсипват градската среда".

***
София.
От 11.00 часа на Алеята на безсмъртните (до Лятната естрада) в Борисовата градина ще се състои официалното откриване на възстановения бюст-паметник на Панчо Владигеров.

***
София.
От 11.30 часа водачът на листата на „БСП за България" на предстоящите евроизбори Елена Йончева ще даде пресконференция в централата на БСП на ул. „Позитано" 20.

***
София.
От 11.30 часа в зала № 2 на Централна поща в София главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки и представител на Българо-туркменистанска индустриално-търговска палата ще пуснат в употреба малотиражно издание на тема: „Ахалтекински кон" - една пощенска марка в блок и специален пощенски печат.

***
София.
От 12.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери обновената сграда на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов".

***
София.
От 12.00 часа в Гранд Хотел София ще бъде представена листата с кандидати за европейски парламент на Движение „Заедно".

***
София.
От 12.00 часа пред сградата на лабораторния блок в Александровска болница ще бъдат пуснати балони в подкрепа на страдащите от първичните имунни дефицити.

***
София.
От 13.00 часа учени и служители на Българската академия на науките ще засадят 150 дървета пред сградата на Националния институт по геофизика, геодезия и география в научния комплекс на БАН на 4- ти км.

***
София.
От 15.00 часа пред сградата на Министерството на труда и социалната политика ще се проведе протест на родители срещу приемането на „Национална стратегия за детето 2019-2030 г."

***
София.
От 16.00 часа в ЦИК Инициативният комитет за издигане на Ваня Григорова за независим кандидат за евродепутат ще внесе необходимите подписи за регистрация на кандидата. На внасянето ще присъстват - д-р Боряна Холевич - председател на инициативния комитет и Ваня Григорова - кандидат за независим представител на България в ЕП.

***
София.
От 17.00 часа народният представител от ГЕРБ - София Христо Гаджев организира приемен ден за граждани в клуба на ГЕРБ в ж.к. „Люлин" 7, бл. 706, вх В.

***
София.
От 18.00 часа Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски ще отслужи „Последование на Жениха„ в митрополитската катедрала „Св. Неделя".

***
Белене.
От 16.30 часа в кандидатът за евродепутат от „БСП за България" Деница Златева ще се срещне с
обществеността в зала „Патронаж".

***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22 септември" Общински съвет-Благоевград ще проведе редовното си месечно заседание.

***
Благоевград.
От 11.00 часа във фоайето на общината ще бъде открита Великденска работилница.

***
Благоевград.
От 12.00 часа, в зала 5 в сградата на Община Благоевград, ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „LYSIS - съвместни действия за разработването и прилагането на нови технологии за оптимално управление на водните ресурси в градската среда".

***
Варна.
От 15.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от ПП ГЕРБ Таня Петрова ще приема граждани.

***
Варна.
От 17.00 часа в актовата зала на 7 СУ „Найден Геров" във Варна народният представител от ПП ГЕРБ Таня Петрова ще бъде гост на събитието, на което 32 учители от Варна и региона ще получат официално сертификати за обучението им по програмата Google Certified Educator.

***
Варна.
От 16.00 часа пред сградата на Община Варна ще се проведе протест на родители срещу приемането на „Национална стратегия за детето 2019-2030 г."

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА евродепутат от „БСП за България" проф. Мариела Модева ще участва в дискусия на тема „Бъдещето на България и Европа".

***
Гоце Делчев.
От 15.30 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България" Петър Витанов и Иван Кръстев ще се срещнат с младежи в клуба на БСП в града.

***
Гулянци.
От 14.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България" Крум Дончев ще се срещне с жители в залата на общинския съвет.

***
Димитровград.
От 11.00 часа зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов ще открият Дните на социалните услуги.

***
Димитровград.
От 13.00 часа зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов ще участват в кръгла маса на тема „Деинстуционализацията на деца - Мисията е възможна" в зала „Гросето".

***
Димитровград.
От 14.30 часа зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов ще открият спортна площадка в двора на Дневния център за деца с увреждания и ще изработят Великденска украса с децата от социалната услуга.

***
Добрич.
От 11.00 часа при изхода на град Добрич на път II-29 в посока Варна ще бъде открит рехабилитираният 14-километров участък от път II-29 Добрич - Кардам.

***
Долна Митрополия./с. Божурица.
От 14.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България" Велизар Енчев ще се срещне с жители в залата на читалището в селото.
***
Кнежа.
От 17.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България" Велизар Енчев ще се срещне с жители в читалището.

***
Кърджали.
От 13.00 часа пред Катедрален храм „Св. Георги" и от 14.00 часа пред Централната джамия
омбудсманът Мая Манолова ще дари 500 пакета с хранителни продукти на социално слаби и възрастни хора.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на
Стефан Тафров - водещият кандидат на „Да, България" в общата листа на Демократична България във връзка с предстоящите избори за Европейски парламент.

***
Никопол./с. Новачене.
От 14.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България" Деница Златева ще се срещне с граждани в залата на кметството.

***
Плевен.
От 16.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на СДС с участието на Румен Христов и Александър Йорданов - кандидат за евродепутат в листата на ГЕРБ-СДС. Темата е за вътрешната политика и за предстоящи избори за депутати в Европейския парламент .

***
Пловдив.
От 10.30 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България" Валери Жаблянов и Тодор Стоилов ще се срещнат с граждани в Градския съвет на БСП.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ПП АБВ за
политическата обстановка в страната и региона.

***
Пордим.
От 17.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България" Крум Дончев ще се срещне с
обществеността в залата на Дневния център.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала „Свети Георги" на Областна администрация Русе ще се проведе регионална среща, целяща информиране и представяне на възможностите на малките хора и съответно тяхната роля в обществото.

***
Садово.
От 13.00 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България" Валери Жаблянов и Тодор Стоилов ще се срещнат с представители на местната власт и обществеността.

***
Сатовча.
От 17.30 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България" Петър Витанов и Иван Кръстев ще се срещнат с обществеността в кафе „Елеганса".

***
Сливен.
От 09.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Димитър Батаков и Живко Минчев ще се срещнат с граждани.

***
Сливен.
От 17.30 часа в зала „Галерия +" в комплекс „Национал" ще се проведе среща-разговор с народните представители от ПГ „БСП за България" Елена Йончева, Таско Ерменков и Кольо Милев на тема: „Проблеми в развитието на община Сливен и възможности за решаването им".

***
Смолян.
От 10.30 часа в зала „Ротари" на хотел „Кипарис алфа" ще се проведе пресконференция на EVN
България.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа пред Регионалната дирекция за социално подпомагане ще се проведе протест на родители срещу приемането на „Национална стратегия за детето 2019-2030 г."

***
Хаджидимово.
От 20.00 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България" Петър Витанов и Иван Кръстев ще се срещнат с жители на Хаджидимово и Гърмен в сградата на общинската администрация в гр. Хаджидимово.

***
Хисаря.
От 16.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България" Момчил Неков ще се срещне с
представители на работещите във фирма „Натура фит".

***
Шумен.
От 11.00 часа в парка при Община Шумен ще се състои Еко фиеста по повод Световния Ден на Земята -22 април.

***
Шумен.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" водачът на листата на „Демократична България" Радан Кънев ще се срещне с Демократичната общност в град Шумен.