Румен Петков в Пловдив: МО засекретява информация за закупуването на боен самолет
Секция: ПОЛИТИКА
22 Април 2019 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков в Пловдив: МО засекретява информация за закупуването на боен самолет

/КРОСС/ Председателят на „Коалиция за България" и на ПП АБВ Румен Петков заяви пред медиите в Пловдив, че Министерството на отбраната, че засекретява ключова информация относно закупуването на боен самолет. А причината за това предоставяне на непълни данни пред обществото и на тази база да се вземе решение за закупуване на F-16 в ущърб както на България, така и на националната ни сигурност.
Настоявам да знаем кога и за каква сума е закупена системата "Полева интегрирана комуникационна информационна система за Сухопътните войски и какво става с нея през последните 6-7 години". Петков свърза това със заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов и добави, че той трябва да напусне незабавно ръководството на ресорното министерство.
Петков настоя също Народното събрание да направи оценка на приетия за развитието на Българската армия План 2004 и на това какво е състоянието ѝ днес. Той добави, че анализът трябва да обхване времето преди и след влизането на България в НАТО и да се отговори на въпросите какво е продиктувало, след приемането ни в Алианса, да не се реализира нищо от този план и защо след влизането ни в НАТО ситуацията е катастрофална. Румен Петков коментира, че в кадрово и във военно-техническо обезпечаване ситуацията в армията е много зле и това е по вина не само на настоящия министър на отбраната.