Тодор Стоилов: БСП е консолидирана и амбицирана за победа
Секция: ПОЛИТИКА
22 Април 2019 19:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тодор Стоилов: БСП е консолидирана и амбицирана за победа

/КРОСС/ „БСП е консолидирана и амбицирана за победа". Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на БСП за България Тодор Стоилов в Пловдив. Той призова вотът за ЕП да се превърне в наказателен срещу управляващите. По думите му в резултат на дясната политическа доминация в европейските институции Европа вече не е онова сигурно място за живот и реализация. Това според него е причината да се популяризират националистическите формации. "Отстояването на държавните интереси минава през принадлежността на голямо политическо семейство", категоричен бе той. Като мениджър, който от осем години се занимава с износна търговия за страни в ЕС и трети държави, той е убеден, че създаването на авторитетни контакти е изключително важно. Кандидатът на евродепутат Валери Жаблянов беше категоричен, че с патриотизъм на декларативно ниво може да се очаква само повече от същото. „България трябва да се стреми да бъде равна на другите страни в ЕС", каза докторът по политология Валери Жаблянов. Той подчерта, че чрез своите представители в ЕП БСП ще се стреми към политика, която да даде възможност за получаване на максималното от евроинтеграцията. Валери Жаблянов смята, че БСП още по-категорично трябва да противостои на антируската пропаганда и опитите за противопоставяне на ЕС и Руската федерация. „Не бива да се ограничаваме само до настояването за отмяна на санкциите. Въпросът не е само до отмяната на санкциите. Въпросът е да се изградят трайни връзки на доверие между Русия и държавите-членки на ЕС", подчерта Жаблянов. По думите му това е ролята на българските социалисти. Според него България в Евросъюза трябва да се бори за добри на специални отношения с Руската федерация.

Валери Жаблянов: Политическа задача номер едно е отхвърлянето на мониторинга върху България

В Садово Жаблянов и Стоилов се срещнаха с общински съветници и кметове на населени места от общината. Те споделиха своите и на жителите притеснения относно финансирането на малките населени места от фондовете на ЕС и неглижирнето от страна на държавата на проведения местен референдум против добива на инертни материали. „За да сме равноправни в ЕС, за нас политическа цел номер едно трябва да бъде отхвърляне на моноторинга върху България. Само тогава страната ни ще бъде пълноправен и равноправен член на съюза", заяви Жаблянов. По думите му въпреки че президентът на ПЕС Сергей Станишев е постигнал огромен успех с приемането на доклада за влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство с пълни граници, все още ни дърпат извън Шенген. "Солидарността в Европа е от особено значение за България", счита той.

Tодор Стоилов заяви, че България е износител на най-ценното - човешкия капитал. "Колкото и далечни да ви се струват изборите за ЕП, ще ви дам само един пример- пакта "Макрон". От него зависят 190 000 български семейства, оцеляването на бизнеса с превози, а оттам и възможността тези семейства да останат тук, а не да търсят препитание в други страни", заяви той. Според него гласуването на тези избори ще ни даде възможност да отстояваме интересите на всеки един човек, за да се върнем към основата на ЕС - солидарност и равенство.