975 л нелегален алкохол иззеха митничари в Плевен и в Полски Тръмбеш
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Април 2019 12:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
975 л нелегален алкохол иззеха митничари в Плевен и в Полски Тръмбеш

/КРОСС/ 947 л нелегален алкохол задържаха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване" при две проверки на 16.04.2019 г., в района на Плевен и Полски Тръмбеш.
По-голямата част от количеството - общо 627 л. течност с вид и мирис на алкохол, е открито в Плевен. При проверка на магазин за хранителни стоки, в складовото помещение митническите служители откриват 57 пластмасови бутилки с вместимост 0,500 л без бандерол, съдържащи общо 28,5 л. течност с вид и мирис на алкохол - ракия. Проверката продължила в избеното помещение на частния имот, намиращ се на един и същи адрес с магазина. Там митническите служители откриват, че е изградена декоративна стена, отваряна с прикрит механизъм, зад която има склад с рафтове. В тайния склад са установени 599 л. ракия, съхранявана в пластмасови туби с вместимост от 10 л. и 11 л. За откритата стока не са представени документи съгласно ЗАДС. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на РП Плевен.
Междувременно друг екип митнически служители извършва проверка на стопанска постройка в частен имот в Полски Тръмбеш, където е установено, че се държат около 320 л. течност с вид и мирис на алкохол, разлети в съдове с различен обем. За откритата акцизна стока в рамките на проверката не са представени документи съгласно ЗАДС и тя е иззета с опис. Взети проби за анализ. По случая е образувано административнонаказателно производство.