Програмата „Подкрепа за малкия бизнес“ стана разпознаваема и търсена
Секция: ИКОНОМИКА
23 Април 2019 12:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Програмата „Подкрепа за малкия бизнес“ стана разпознаваема и търсена

/КРОСС/ Програмата „Подкрепа за малкия бизнес" стана разпознаваема и търсена от българските малки и средни фирми, благодарение на ползотворното партньорство на Европейската банка за възстановяване и развитие и V+O Communication. Банката избра V+O Communication за свой стратегически комуникационен партньор за популяризирането на програмата.
Тя предлага подкрепа за малките и средните предприятия, които се нуждаят от консултантска помощ за устойчивото си развитие.
Подкрепата за българския малък бизнес е част от усилията на ЕБВР да осигури индивидуализирани бизнес консултации на малките и средните предприятия в България, Гърция и Румъния за тригодишен период. Програмата се реализира в рамките на Европейския консултантски център по инвестиционни въпроси, съвместна инициатива на Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка с финансиране от ЕС и EБВР.
През последната година в България са одобрени 30 проекта, а други 20 са в процес на одобрение. Над 50 компании, предоставящи консултантски услуги, са одобрени да предоставят експертиза по програмата. За повишаване на информираността на малкия и средния бизнес за възможностите за устойчиво развитие, които дава програмата, в Пловдив, Варна и Бургас бяха организирани бизнес форуми в партньорство с Министерството на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и общините. Четвъртият форум ще се състои на 4 юни 2019 г. в Стара Загора.

"Изборът V+O Communication за партньор на ЕБВР е признание за професионализма на компанията и нейния богат опит в областта на стратегическите комуникации. Нашата амбиция е да разпространим информация за предимствата на тази програма сред повече български малки и средни предприятия, които са гръбнакът на всяка конкурентоспособна икономика," коментира Светлана Савова, управляващ партньор на V+O Communication в България.
"Програмата „Подкрепа за малкия бизнес е инструмент за насърчаване растежа на малките и средните предприятия в България. Процесът на кандидатстване и одобрение на проектите е бърз, лесен и без излишна бюрокрация. Ние разчитаме много на партньорството с V+O Communication да помогнем на повече български предприемачи да ускорят растежа на своите компании, което ще е полезно за българската икономика," коментира Мирослав Стоянов, мениджър на програмата на ЕБВР „Подкрепа за малкия бизнес".