Валери Жаблянов: Европейските избори трябва да се превърнат в отрицателна оценка за правителството
Секция: ПОЛИТИКА
24 Април 2019 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валери Жаблянов: Европейските избори трябва да се превърнат в отрицателна оценка за правителството

/КРОСС/ „Европейските избори трябва да се превърнат в ясна отрицателна оценка на правителството и на управляващото парламентарно мнозинство. Излъчените от БСП представители в европарламента ще отстояват политиката за изграждане на нова социална държава в Европа, отмяна на санкциите срещу Русия и ще се противопоставят на опитите за разделение между икономически силните държави и тези- с по-слаба икономика." Това каза кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България" Валери Жаблянов на среща с хората в село Павелско, община Чепеларе. На нея присъстваха житили от селата Орехово, Хвойна и Малево. „България трябва да постигне ускорен растеж, за да може доходите на българските граждани да станат съизмерими със средните доходи на държавите членки на ЕС", добави още той.
По- късно Валери Жаблянов се срещна с граждани на Смолян в Планетариума, където представи основните приоритети, които ще следват кандидатите на БСП в тяхната работа в ЕП- отстояване на демократична Европа, равенство на гражданите и защита на човешките и социалните права. Надигането в Европа на крайно десни националистически и фашистки партии беше подчертано като основна заплаха за прогресивното и демократично развитие на ЕС. Кризата на управляващото мнозинство, моралното компрометиране на управлението и неспособността на ГЕРБ да преодолеят изоставането на България от другите държави в ЕС, бяха изтъкнати от него като достатъчно условие БСП да предизвика предсрочни парламентарни избори.

Момчил Неков: Най-важно е да се осигури подкрепа за младите и пенсионерите

„Директивата за двойните стандарти на храните ще влезе в сила до една две седмици на европейско ниво. Тук, националните органи трябва да свършат адекватно работата си." Това заяви пред граждани в гр. Златоград кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България" Момичл Неков. Той добави, че най-важно е да се осигури подкрепа за младите, както и пенсионерите да имат достойни старини. „От България зависи обаче да изравним минималната пенсия и прага на бедност в целия ЕС", каза още той. Хората от Златоград поискаха от него да разкаже за свършената работа до този момент в европарламента. Неков разказа за неговите инициативи, сред които и „Планински продукт", която бе внесена като предложение в Министерството на земеделието и която има за цел да подпомогне планинските производители.