Каракачанов шампион по тераси!
Секция: Интервюта
24 Април 2019 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каракачанов шампион по тераси!

/КРОСС/ Бутнахме цяла стена, за да я вкараме към жилището. После закрихме всичко с метална конструкция и панели, разкриват пред „Галерия" строители на обекта

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е абсолютен шампион в развихрилата се надпревара по усвояване на тераси сред публичните фигури от политиката и управлението на държавата. Лидерът на ВМРО удря в земята шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев с недекларирана тераса от 117 квадратни метра. Това показва репортерска проверка на „Галерия", след като получихме в редакцията сигнал от строители, които са работили на обекта, находящ се на улица „Осогово" 55, през 2012 и началото на 2013 година.

По нотариален акт имотната придобивка на патриота е от 2017 година, но строителната бригада е извършвала строително-монтажни дейности на въпросния обект 4 години по-рано... Странно разминаване между документи и действия. „Каракачанов идваше почти всеки ден да следи какво става. През два-три дена се появяваше и жена му - тя е много важна адвокатка (Росица Георгиева Слабакова-Каракачанова е прокурор в Софийската апелативна прокуратура - бел.ред). По това време апартаментът му на улица „Осогово" беше пустош. Ние разбихме цялата стена от западния край на сградата, за да влезе огромната Г-образна тераса към жилището. С метална конструкция, панели и дограма я усвоихме и тя стана жилищна площ. Дойде фирма да му слага климатици и ние си тръгнахме. По време на ремонта останалите апартаменти от кооперацията бяха обитаеми", разказва от първо лице единствено число един от строителите. Името му пазим в редакцията, но човекът не желае да излиза на светло, защото се страхува от високия пост и неограничените възможности на бившия си работодател.

От сайта за разследваща журналистика „Биволъ" публикуват информация, че терасите на Каракачанов са общо 5 - две открити и три закрити. Това ясно си личи от снимките в Google Street View 3D. Според нашето разследване двете закрити тераси на второ ниво (виж снимката) са същите Г-образни пространства, за които строителят говори пред „Галерия". Очевидно е обаче, че патриотът е усвоил и трето ниво и е превърнал мезонета в тризонет. Любопитно е дали има строителни разрешения за това от общината. По нотариален акт апартаментът от мезонетен тип се състои от първо ниво 149,25 квадратни метра и второ ниво от 61,02 кв.м и прилежащата към него тераса от 117 кв.м. Сега от снимките се вижда и трето ниво. Преди да установим това, изчислихме, че имотната придобивка е струвала на Каракачанов под 400 евро на квадратен метър. В момента по пазарни цени имотите в този централен район на столицата се продават между 1100 и 1400 евро на квадратен метър.

Преди близо 20 години в сладникаво семейно интервю за столичен всекидневник войводата Каракачанов се шегуваше, че със съпругата си Ралица открай време живеят все в западните части на столицата - „Надежда", „Люлин", „Овча купел", за да са по-близо до Македония. Сега обаче ясно се вижда, че лидерът на ВМРО е решил да зареже македонската кауза и сериозно е приближил пъпа на София. Дали заради преговорите със Скопие, които ЕС започна, или заради очевидната промяна в мащабите, е въпрос, на който самият Каракачанов трябва да отговори.

zname365.com