„Национална финансиада“ с ново лятно издание
Секция: ИКОНОМИКА
25 Април 2019 07:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Национална финансиада“ с ново лятно издание

/КРОСС/ Дигиталната образователна инициатива на Банка ДСК „Национална финансиада“ продължава с второ издание под името „Лятна финансиада“.

Лятното издание е логично продължение на успешната финансова олимпиада, проведена в началото на годината и събрала стотици отбори от родители и ученици (16-19 г.) от цялата страна.

„Лятна финансиада“ се състои от три игри, които ще се проведат между април и септември 2019 г., под формата на тестове от по 20 въпроса на финансова тематика.

Състезанията отново са по двойки в смесени отбори от родители и ученици (16-19 г.) и ще се провеждат изцяло онлайн на платформата www.finansiada.bg.

Новото сега е, че този път бързината при решаването на теста няма да бъде критерий за класиране, а правилно отговарящите на всички въпроси отбори ще участват в томбола за награди.

„Нашата цел е да помогнем на младите хора да получат повече знания за финансите и да умеят да управляват своите средства самостоятелно. Необходимостта от по-модерно и дигитално училищно образование в тази насока е една от главните причини тийнейджърите да започват самостоятелния си живот, несигурни дали ще успеят да контролират и разпределят средствата си правилно. Затова Банка ДСК им предоставя възможността да научат нови неща за финансовия свят и в същото време да печелят интересни награди. След като видяхме безспорния успех на първото издание на инициативата, установихме, че е най-логично и правилно, тя да бъде продължена“, заявява г-жа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Всички, които искат да се включат в „Лятна финансиада“, могат да го направят от днес на www.finansiada.bg и да играят за някоя от страхотните награди.

Първото издание на „Национална финансиада“ се проведе под формата на тестове с въпроси за финансова грамотност и състезание на живо за определяне на победител.

Отборът, който се представи най-добре на финалното състезание - 16-годишната Жанет Таблова и баща ѝ Стоян Таблов от отбор Da Vinci, спечели стипендия за образование в размер на 3 000 лв. за учебната 2019-2020 година.

В надпреварата се включиха повече от 600 отбора, съставени от ученик и родител, а най-добрите 12 взеха участие във финалите на състезанието.

Партньор на кампанията е Фондация "Инициатива за финансова грамотност".