Калоян Паргов: „Дошло е време разделно“
Секция: ПОЛИТИКА
24 Април 2019 21:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: „Дошло е време разделно“

/КРОСС/ Днес сме се събрали, за да пожелаем успех на нашите кандидати на 26 май с бюлетина номер 18. Как да разгадаем този номер: първи с осем депутати ,съгласни ли сте?, това каза Председателят на градския съвет на БСП - София Калоян Паргов по време на представянето на листата на „БСП за България" в София.

„Това е срещата на кандидатдепутатската листа за ЕП с нас софиянци.

Тук сме, за да дадем нашата енергия и нашата надежда за успех на кандидатите ни", изтъкна Паргов.

„Ще цитирам един голям българин, акад. Антон Дончев: „Дошло е време разделно". Дошло е време всеки да определи днес дали е за справедливост сега или е за запазване на статуквото. Борбата няма да е нито лесна, няма да е нито лека и трябва да си го знаем отсега. Тук сме, за да изпратим кандидатите ни за ЕП в битка за доверието на българските граждани", каза още Калоян Паргов.

Той се обърна към кандидатите, когато отидат в Европарламента да не забравят, че „политиката която ще водят, трябва да е свързана с проблемите на българските граждани, с неговите тревоги и цели. България е сред страните с най-остро изразено социално неравенство, а това трябва да се промени час по-скоро.Нашата цел е изграждане на социална и справедлива Европа, която поставя в центъръ си нуждите ицелите на обикновения гражданин, една Европа, която защитава демокрацията, която съзвава равни възможности, която осигуравя социални възможности за своите граждани и гарантира устойчивото развитие.

Затова в ЕП трябва да изпратим достойни българи и професионалсти , такива, кавито са нашите кандидати. Всичките 17 кандидати бяха представени със своите биографии.

От своя страна Председателят на ПЕС и кандидат за евродепутат Сергей Станишев посочи, че социалистите трябва да са непримирими към случващото се в България, което по думите му е под маската на стабилността всъщност е застой.

„Няма кой друг освен социалистите в Европа заедно с българските като част от нашето семейство да обърнем посоката на ЕС, да прекъснем това статукво, което не се харесва на твърде много европейски граждани", заяви той.

„Какво е статуквото в ЕС? Същото като в България. Кой управлява Европа - ЕНП заедно с консервативните националисти и с подкрепата на либералите. Кой управлява в България?", коментира Станишев. По думите му има обща кауза за промяна в Европа и България.

„Тези дни имах възможност да отговоря на Бойко Борисов, който плаши българите с Тройната коалиция и с Елена Йончева", каза още той. Станишев защити Елена Йончева и посочи, че е нелепо управляващите да я атакуват за корупция.

Водачът на листата на „БСП за България" Елена Йончева коментира, че пред България има два пътя.

„Или ще живеем в този авторитарен режим и криминална система, или ще въстанем на 26 май", каза Йончева. Елена Йончева подчерта, че социалистите ще се преборят за младежката гаранция, детска гаранция, за образователните програми „Еразъм+".

"Ние ще се борим за това Европа да има силна външна политика и отбрана, защото това е важно. Важно е, защото в момента гласът на Европа не се чува", допълни още Йончева.

По думите й гласът на Европа не е чут, в резултат на което тръгват бежански вълни. Тя обяви, че БСП ще събуди България и ще победи на тези избори. Според нея трябва да започнат сериозни промени за победа в страната.