Театралният фестивал “СОФИЯ МОНО” с девето издание от 1 до 9 юни 2019
Секция: КУЛТУРА
25 Април 2019 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Театралният фестивал “СОФИЯ МОНО” с девето издание от 1 до 9 юни 2019

/КРОСС/ Деветото издание на фестивалът на моноспектаклите – “СОФИЯ МОНО 2019” ще се проведе от 1-ви до 9-ти юни тази година на обичайното му място – в уютния парк на Военна Академия “Г.С.Раковски” в София.

Организаторите на събитието – Продуцентска къща Артишок и Столична община ще посрещнат подобаващо верните фенове на театъра, под открито небе, веднага след края на театралния сезон.

В тазгодишното издание на “СОФИЯ МОНО” в рамките на девет дни на едно място ще видим някои от най-качествените моноспектакли и любопитни театрални постановки от афиша.

Силен старт на събитието ще даде “Променяне” - първият моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова, който е драматизация по книгата "Промяна" на актрисата Лив Улман.

Следват топ спектаклите - “Черното пиле” на Мариус Куркински и хитът на Театър 199 – “Чамкория” с участието на Захари Бахаров. Това ще са последните изигравания на тези спектакли, преди лятната им ваканция.

За първи път на сцената в парка ще гостува и постановката на Народният театър “Иван Вазов” - “Любовникът” с Деян Донков и Радина Кърджилова.

В последната вечер на фестивала ще станем свидели и участници в нетрадиционният спектакъл “Сън в лятна нощ”, който се играе без сцена, около публиката и ще бъдем изцяло в ръцете на актьорите от Казанлъшкия театър.

В традиционната за събитието КИНО ВЕЧЕР тази година ще видим премиерният филм с режисьор Камен Донев – “УЮТ”

. Любимият актьор ще ни забавлява и с моноспектаклите си – “Възгледите за Народното творчество” и “Възгледите за Народната просвета” в две от вечерите на фестивала.

Билетите за спектаклите в програмата на “СОФИЯ МОНО 2019” се пускат в продажба от днес (25 април) ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg.

Цената им ще бъде от 10 до 40 лв. според датата и мястото.

Могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, книжарници Booktrading, Office1Superstore.

НАЧАЛЕН ЧАС на вечерните представления – 21.00 ч.

За разлика от предишни издания, тази година в рамките на “СОФИЯ МОНО 2019” ще има повече детски дневни съпътстващи събития.

В парка на Военната академия, малки и големи приятели на театъра ще се забавляват с богата кукленотеатрална, театрална и литературна програма, в която деца ще играят за деца, писатели ще се срещнат с читатели и вероятно присъсващите малки мечтатели ще се превърнат в театрални почитатели!

Детските събитията ще бъдат с НАЧАЛЕН ЧАС 13.30 ч. и ще са с ВХОД СВОБОДЕН!