ЧЕЗ и "Закуска с кауза"
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Април 2019 14:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЧЕЗ и "Закуска с кауза"

/КРОСС/ На 22 април 2019 г. служители от дружествата на ЧЕЗ в България в София организираха благотворителна „Закуска с кауза“.

Целта на събитието бе свързана с подкрепа на „ВеликДен за дете в риск“, кампания на Фондация „За нашите деца“.

Това бе първото от събитията, част от „Закуска с кауза“ – инициатива на „ЧЕЗ Електро България“ АД за организиране и провеждане на благотворителни събития, свързани с подкрепата на проекти, кампании и програми за подпомагане на общностите; опазване на природните ресурси и защита на околната среда чрез енергийна ефективност; доброволчество. За един час, от продажбата на приготвени от служители на ЧЕЗ закуски, бяха събрани 1 324 лева.

Днес, на „Закуска с кауза“, служители на ЧЕЗ в Плевен подкрепиха благотворителната кампания с още 530 лева. Заедно със сумите, събрани по време и на други събития от инициативата, които се провеждат в населени места на територията, обслужвана от компанията, те ще бъдат предоставени на Фондация „За нашите деца“ за подкрепа на деца и семейства в риск, за удовлетворяване на специфичните потребности на децата с проблеми в развитието и предоставянето на шанс да разгърнат своя пълен потенциал.

Фондацията предоставя професионални, социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения.

От създаването си през 1992 г. до момента неправителствената организация е подкрепила над 12 800 деца и семейства в риск.

Компаниите на ЧЕЗ в България прилагат дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, в която основен приоритет е и устойчивото развитие на общностите.

Чрез реализиране на проектите от стратегията си, компаниите подпомагат различни сфери на социалния и обществен живот в регионите. За 12 години ЧЕЗ в България е реализирала повече от 120 обществено полезни инициативи на стойност над 900 000 лева.