Петър Хубчев подал оставка заради част от ръководителите на БФС
Секция: СПОРТ
26 Април 2019 08:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Хубчев подал оставка заради част от ръководителите на БФС

/КРОСС/ Напускането на Петър Хубчев от националния отбор е факт. Сред мотивите за оставката си специалистът е описал и поведението на част от ръководителите на БФС - конкретно Йордан Лечков, Емил Костадинов и Венцеслав Стефанов, пише днес "24 часа".

Още след равенството с Косово, Хубчев изрази публично недоволство от факта, че вицепрезидентът на БФС и отговорник за националните отбори непрекъснато критикува играчите.

"Няма да позволя на никого да напада футболистите. Това се отнася включително и за вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. Той може да недоволства от мен, от екипа ми и ако утре каже, да си тръгваме. Отиваме при него и се разделяме. Но да говори такива неща по адрес на момчетата, не мога да го допусна", каза тогава пред "Блиц" Хубчев.

В обосновката на напускането си е добавил и членовете на Изпълнителния комитет на БФС Костадинов и Стефанов. Сред мотивите на Хубчев е написано също, че по време на лагери на националния отбор на базата имало повече сватби, отколкото тренировки.

Хубчев бе утвърден за селекционер на България в края на септември 2016 г. Той води националите в точно 20 мача - 8 победи, 5 равенства и 7 загуби. 9 от тях бяха световни квалификации, 6 от Лигата на нациите, 2 евроквалификации и 3 приятелски срещи. С Хубчев си тръгват и помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян.