Американското посолство в Шри Ланка предупреди за възможни нови атаки
Секция: СВЯТ
26 Април 2019 09:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американското посолство в Шри Ланка предупреди за възможни нови атаки

/КРОСС/ Посолството на САЩ в Шри Ланка призова хората да стоят настрана от тълпи и местата за поклонение. Преди нападенията на Великден чуждестранни разузнавателни служби са предупреждавали властите в Шри Ланка за предстоящите бомбени атентати, но те не са успели да реагират на предупрежденията, съобщи Спутник.

Посолството на САЩ в Шри Ланка публикува вчера изявление, в което предупреждава за възможността от още терористични нападения през предстоящия уикенд, позовавайки се на властите в Шри Ланка.

"Властите в Шри Ланка съобщават, че може да има още атаки, насочени към места за поклонение", пише в изявлението на американското посолство. "Избягвайте тези райони през уикенда, започвайки от 26 април до неделя, 28 април. Продължете да бъдете бдителни и да избягвате големи струпвания на хора", гласи текста.

Междувременно от Министерството на здравеопазването съобщиха за 253 загинали при атентатите. Разликата в цифрите е в резултат на техническа грешка, съобщи Би Би Си.

Атентатори самоубийци удариха хотели и църкви в района на Коломбо и източния град Батикалоа. Стотици хора бяха ранени.

Повечето от убитите са граждани на Шри Ланка, но между жертвите има и десетки чужденци. Девет души са заподозрени в извършването на атаките. Полицията продължава да извършва разследване и е разпространила снимките на още седем души във връзка, търсени във връзка с атаките.