Остри критики след снощната реч на Макрон
Секция: СВЯТ
26 Април 2019 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Остри критики след снощната реч на Макрон

/КРОСС/ Приветстван от мнозинството, френският президент Еманюел Макрон беше очаквано подложен на острите критики на опозицията след снощната си реч, решаваща за социалната криза в страната.

Напрежението във Франция не се успокоява, ако се съди по критичните реакции на политическите опоненти на президента Макрон и протестиращите "жълти жилетки". "Вместо да сложи край на кризата, Макрон я продължава" - реагира лидерът на крайнолявата партия "Непокорна Франция Жан-Люк Меланшон. "Още усилия от работещите, вместо от милионерите" - казва в съобщение френската социалистическа партия. "Микромерки" - според крайнодесния лидер Никола Дюпон Енян, "радикализация на досегашната линия на Макрон", според бившия кандидат за президент Беноа Амон. 

Подобни настроения владеят и представителите на "жълтите жилетки", които вече реагираха с нов график за съботни протести. 

Според проучването на "Харис интерактив" 63% от французите не са намерили президента за убедителен в снощното му изявление, въпреки че поотделно приемат известна част от обявените мерки.