Започна 35-ото издание на националната изложба на цветя в Бургас
Секция: КУЛТУРА
28 Април 2019 15:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна 35-ото издание на националната изложба на цветя в Бургас

/КРОСС/ В Бургас десетки жители и гости на града се събраха в Експозиционния център "Флора" в Морската градина, където беше открито 35-ото издание на Националното изложение на цветя.
В традиционното изложение се представят над 100 участници от цялата страна - флористи, производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти.

Темата на изложбата тази година е "Цветно" и десетки професионалисти и любители ще представят най-доброто от продукцията си, влагайки страст и фантазия при аранжирането на изложбените зони, съобщи Мирослава Аргирова от Експозиционен център "Флора":

"Представители имаме на фирми от цялата страна, като освен фирми, предлагащи цветя, градинска техника, градински инвентар и оборудване, имаме и малка арт зона с производители на ръчно изработени продукти. Освен това имаме изключително богата зона с пчелни продукти".

"Флората" е един от символите на Бургас, каза при откриването кметът Димитър Николов.

Сред изненадите тази година са две петметрови арт инсталации, които ще бъдат разположени в зелените площи около Експоцентъра. Арт ателиета, работилница по грънчарство, демонстрации по флористика, презентация на цветните растения и разкриване на тайните на най-старата българска дантела са включени още в програмата на изложението.

Цветният празник ще продължи до 7-и май.