Започна голямото завръщане, колони от автомобили и верижни катастрофи край Благоевград
Секция: Автомобили
29 Април 2019 15:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна голямото завръщане, колони от автомобили и верижни катастрофи край Благоевград

/КРОСС/ Интензивен е трафикът по Е-79 между Симитли и Благоевград в деня на голямото завръщане за Великденските празници, предаде БГНЕС.

Към 14 ч. трафикът от Сандански и ГКПП "Кулата" бе много по-интензивен от този, идващ от Банско, Гоце Делчев и ГКПП "Илинден-Ексохи".

Двата потока се сливат при Симитли, оттам до Благоевград се образува колона, която се движи макар и бавно, станаха няколко леки верижни катастрофи без пострадали. На пътен възел „Симитли-Банско" има два патрула, които регулират трафика, пропускайки на етапи идващите местенското и струмското направления. Движението по автомагистрала „Тракия" също е интензивно.

Част от причината е, че всички автомобили са съсредоточени в активната лента.От полицията уточняват, че в ремонтните участъци по автомагистралата, където движението е двупосочно, аварийната лента в посока София, е лента за движение и водачите на моторни превозни средства могат да я ползват.

Тези места са обозначени и със съответните знаци за това. Полицейски екипи регулират и движението в района на тунел „Ечемишка" на автомагистрала „Хемус", като постъпателно преди тунела се пускат и спират моторните превозни средства. Целта е да не се допусне пътен инцидент в трите тунела на магистралата.

Снимки БГНЕС