Преглед на печата за 30 април
Секция: Преглед на печата
30 Април 2019 07:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата за 30 април

/КРОСС/  "Труд"

Земеделското министерство и Агенцията по безопасност на храните тормозят фермери в Болярово, алармира от първа страница "Труд". Спрели са субсидиите на Ана Петрова и съпруга ѝ, които не позволиха стадото им да бъде умъртвено миналата година. Девет месеца след злополучната кампания, в която бяха избити десетки невинни животни, в стадото на Петрова няма зараза. "Труд" цитира фермери от друго засегнато село - Шарково, които заявяват "...  избиха здрави животни." Директорът на Агенцията по храните Дамян Илиев репликира "...имало е вирус". Вестникът разработва темата под тематичното заглавие "Геноцид".

"Дума"

"Още 14 училища затвориха врати" е водещото заглавие на "Дума". 16 300 ученици са отпаднали през миналата учебна година. Студентите са с шест хиляди и деветстотин по-малко според статистически данни. 

"Телеграф"

"Половината спа хотели са менте", информира "Телеграф". Те нямат официален сертификат за лечение с минерална вода, въпреки че се рекламират като балнеоцентрове. Съгласно Закона за туризма те трябва да сменят името си и да не се рекламират като балнеообекти. В интервю за "Монитор" Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма, заявява, че конкурентите ни правят по-силна реклама за туризма си. Според него трябва ни мощно представяне на България в социалните мрежи. Занков информира, че е отчетен спад на туристи през изминалия зимен сезон с малко над два процента.

"24 часа"

Анализ на Института за пазарна икономика установява, че осем от десет автомобила в Европа са с части, произведени в България, пише на първа страница "24 часа". 90 на сто от сензорите на въздушните възглавници се правят у нас. Бързо разрасналият се автосектор не е само заради евтината работна ръка, пише в анализа. В поместения в "24 часа" доклад на Института за пазарна икономика се прави преглед на чуждестранните преки инвестиции в бранша. Сред инвеститорите има производители от високотехнологичния сектор. За последните десет години броят на наетите в производството на автомобилни части българи е нараснал двойно на повече от 20 хиляди души.