Катастрофиралият в Румъния бус с българи е на фирма без лиценз
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Април 2019 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Катастрофиралият в Румъния бус с българи е на фирма без лиценз

/КРОСС/ Фирмата-собственик на микробуса, превозващ българи, който в понеделник катастрофира на магистрала в Румъния, няма лиценз за пътнически превози, а само за товарни. Това е станало ясно от започналата проверка от Министерство на транспорта, съобщи Dir.bg.

Инцидентът стана вчера по обяд в района на Тимишоара. В буса са пътували 10 българи.Двама от тях са транспортирани в болница, а на 8 е оказана помощ на място. Настанените в лечебно заведение са без опасност за живота и сериозни контузии. Очаква се да бъдат изписани днес.

Фирмата превозвач е от Търговище, съобщи bTV. Управителят обясни, че 8-те по-леко пострадали са върнати у нас още вчера. Той не даде подробности накъде са пътували, колко са били водачите, както и спазени ли са всички изисквания.

Полицията е започнала разследване. Министерството на транспорта също започва проверка по случая, от която трябва да стане ясно, дали фирмата работи с изрядни документи или има данни за нерегламентирани превози.

Това не е първият подобен инцидент с микробуси, превозващи българи от и към Европа. Преди две години два буса, превозващи българи, катастрофираха в Унгария. Те са пътували от Германия и Холандия за страната ни. Една жена почина, а други 13 наши сънародници пострадаха.

През април 2015 микробус, превозващ българи, катастрофира в Бавария. 9 души бяха ранени, седем от тях - тежко.