Предстоящи събития в страната за 1 май
Секция: Предстоящи събития
01 Май 2019 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 1 май

/КРОСС/ *** София

От 11.00 часа на пл. „Св. Александър Невски" БСП ще даде началото на своя митинг-шествие по случай Деня на труда и международната работническа солидарност, с който "БСП за България" ще открие и предизборната си кампания за предстоящите евроизбори.

*** Бяла Черква

От 11.30 часа в местността "Славееви гори" ще се проведе Национален земеделски съборпоклонение в памет на "поета на селската неволя" Цанко Церковски.

*** Варна

От 11.30 часа в Морската градина КНСБ ще проведе кампания „Моите права".

*** Каварна

От 8.00 часа община Каварна организира провеждането на общоградско почистване.

*** Клисура

10.00 часа на площад „20-ти Април" държавният глава Румен Радев ще наблюдава възстановка на моменти от Априлската епопея и ще произнесе слово.

*** Кнежа

От 10.30 часа кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев ще присъства на откриването на традиционния фолклорен фестивал в лесопарк „Гергана" край града. От 13.00 часа Андрей Ковачев ще се срещне с жители в ресторант „Хибрид" в центъра на населеното място. От 14.00 часа в салона на читалището в село Бреница Ковачев ще участва в предизборна среща с жителите на селото.

*** Копривщица

От 11.00 часа председателят на парламента Цвета Караянчева ще поднесе цветя на гроба на Тодор Каблешков в двора на църквата „Успение Богородично" в Копривщица. Тя ще участва в отбелязването на годишнината от Априлската епопея в 11.30 часа на площад „20-ти април".
Цвета Караянчева ще произнесе слово по повод 143-ата годишнина от Априлското въстание.

*** Панагюрище

От 20.30 часа председателят на Народното събрание ще участва в тържествената заря-проверка по случай 143-ата годишнина от Априлското въстание в Панагюрище. Цвета Караянчева ще произнесе слово по случай паметната дата.

*** Момчилград

От 11.30 часа в Момчилград КНСБ - Кърджали организира традиционния курбан за здраве.
Очаква се той да бъде посетен и от председателя на парламента Цвета Караянчева.

*** Панагюрище

От 10.30 часа от Исторически музей - Панагюрище ще тръгне Литийно шествие до площад „20- ти април", където в 10.45 часа ще бъде издигнато националното знаме на Република България.
В църквата „Свето Въведение Богородично" в 11.00 часа ще бъде отслужен Молебен за благоденствие на българския народ. От 11.30 часа на Национален мемориален комплекс „Априлци" ще се състои Военно - историческа възстановка „Мъжество и саможертва - Панагюрище' 1876", с участието на Национално дружество „Традиция", а в 12.45 часа пред Вечния огън ще бъдат положени на венци и цветя. Националният митинг-заря, в знак на признание за мястото и ролята на Панагюрище като героична столица на Априлското въстание от 1876-та година, ще бъде на площад „20-ти април" от 20.30 часа.

*** Плиска

От 9.30 часа в Голямата Базилика Света литургия ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

От 10.00 часа в Голямата базилика на територията на НИАР „Плиска" за шеста година ще бъде организирана кръщавка на деца.