Google Maps пуска навигация с градски транспорт в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Май 2019 13:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Google Maps пуска навигация с градски транспорт в България

/КРОСС/ Картовата услуга на Google - Google Maps пусна актуализация за потребителите си в България, с която вече прави достъпна и възможността за навигация с използване на градския транспорт за София. Засега столицата е единственият град в страната ни, за който е добавена опцията. Потребителите могат да избират допълнителната опция за напътствия из града.

Навигацията с градския транспорт в Google Maps работи по същия начин, по който и другите видове - с автомобил, велосипед или пеш. При търсене на цел в основното меню потребителят трябва да посочи, че иска да му се покаже маршрут с градския транспорт.

Ако например искате да стигнете от Летище София, близо до което е нашата редакция, до НДК, приложението ще посочи няколко удобни превозни средства, ще ви навигира как да стигнете пеш до най-близката спирка и допълнителни напътствия – например кога идва следващото превозно средство, на какъв интервал пътува и през кои спирки ще мине.

 

Актуализацията включва и подобрено меню "За вас", което предоставя специализирана информация спрямо интересите на конкретния потребител.