Германците консумират все повече бира
Секция: ИКОНОМИКА
04 Май 2019 13:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германците консумират все повече бира

/КРОСС/ Германските пивоварни са продали повече бира през първото тримесечие. Според Федералната статистическа служба продажбите са се увеличили с 2,4% на годишна база до около 2,0 млрд. литра бира. В Германия,  която представлява около четири пети от бизнеса, е имало увеличение от 1,7% до 1,6 милиарда литра.

81,0% от общите продажби на бира са били предназначени за вътрешно потребление и са обложени с данък, пише investor.bg. 

Балансът на износа е смесен. Докато продажбите за бизнес извън Европейския съюз са се увеличили с 20,1%, за ЕС има спад от 6,9%.

През миналата година браншът се възползва от Световното първенство по футбол и много горещото лято. В сравнение с 2017 г. продажбите са се увеличили с 0,5 милиона хектолитра до 94 милиона хектолитра. Въпреки това пивоварната индустрия не вижда скорошно връщане към старите много славни за бирата времена.

Бирените миксове - бира, смесена с лимонада, кола, плодови сокове и други безалкохолни добавки - представляват 71,7 милиона литра, или 3,6% от общите продажби на бира през първото тримесечие на 2019 година. В сравнение с първото тримесечие на 2018 г. са продадени 16,7% повече бирени миксове.