Джокович чака Димитров във втори кръг в Мадрид
Секция: СПОРТ
04 Май 2019 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джокович чака Димитров във втори кръг в Мадрид

/КРОСС/ Първата ракета на България Григор Димитров започва срещу квалификант на старта на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид. Миналата година той отпадна във втори кръг от Милош Раонич в три сета.

При успех 27-годишният тенисист ще се изправи срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович, който по право почива в първи кръг.

Пътят на сърбина, който е шампион в испанската столица от 2011 и 2016, минава през евентуални сблъсъци с Марко Чекинато в повторение на четвъртфинала им от Ролан Гарос през миналата година. Джокович споделя първата половина на схемата и с полуфиналиста от Ю Ес Оупън Хуан Мартин дел Потро и деветия поставен Марин Чилич.

Трикратният шампион в Мадрид Роджър Федерер прави своето завръщане на клей след тригодишно отсъствие. Швейцарският маестро започва срещу победителя от двубоя между Ришар Гаске и Алехандро Давидович Фокина. Това ще е първият турнир на червено за 37-годишния ветеран след Рим 2016, като Федерер ще се опита да подобри баланса си в Мадрид от 35-8. В неговата половина са още шампионът от Барселона Доминик Тийм, когото може да срещне на четвъртфинал, и победителят в Монте Карло Фабио Фонини.

Защитаващият титлата си Александър Зверев е в третата половина на схемата.Германецът не допусна пробив в подаването си по пътя към трофея през изминалия сезон, побеждавайки Джон Иснър, Денис Шаповалов и Тийм. Зверев ще срещне във втори кръг Роберто Баутиста Агут или Давид Ферер. Турнирът в Мадрид ще бъде последният в кариерата на Ферер. Испанецът има 27 титли и достигна до номер 3 в света. В половината на Зверев са още Стефанос Циципас, Карен Хачанов и Борна Чорич.

Петкратният шампион в Мадрид Рафаел Надал ще се изправи във втори кръг срещу победителя от канадския сблъсък между Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим.Матадорът е изправен пред 50-ти успех в Каха Магика, като има девет финала в испанската столица (5-3), но отлично осъзнава опасността, която представляват и двамата талантливи канадци. Шаповалов достигна до полуфиналите миналата година, когато надигра Милош Раонич и Кайл Едмънд.

Оже-Алиасим пък играе най-добрия тенис в кариерата си. Той е под номер 30 в света, изкачвайки се със 78 позиции в ранглистата, достигайки до първия си финал в Рио (загуба от Джере през февруари) и до първия си полуфинал на Мастърс 1000 в Маями, където загуби от Иснър през март. В половината на Надал са още финалистът от 2014 Кей Нишикори, бившия номер 3 Стан Вавринка и Данийл Медведев, който игра полуфинал в Монте Карло (загуба от Лайович). Руснакът играе с Гуидо Пея на старта в един от най-интригуващите двубои в първи кръг. Аржентинецът има най-много победи през сезона на клей – цели 19.