Задържаха мъж със забранени предмети по време на мероприятията с папа Франциск
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Май 2019 15:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха мъж със забранени предмети по време на мероприятията с папа Франциск

/КРОСС/ Задържаха 58-годишен мъж със забранени предмети по време на мероприятията с папа Франциск в София, съобщиха от МВР. Нарушителят бил забелязан от служители на реда по един от централните булеварди и е отведен в столично районно управление.

По информация на вътрешното министерство към 14.00 часа няма други допуснати нарушения на обществения ред по време на масовите мероприятия във връзка с посещението на папата в София. 

Предвидените събития от посещението продължават по програма. Призивът към гражданите, които искат да присъстват на публичните прояви, е да се отправят местата, на които те ще се състоят колкото се може по-рано.

Контролните пунктове имат готовност за проверки 3 часа по-рано от планираното начало на проявите. Изискванията са да не се носят обемисти багажи, което би отнело повече време при осъществяването на проверките. Няма да се допускат хора в явно нетрезво състояние и такива носещи огнестрелно и хладно оръжие.

За времето на провеждането на мероприятията няма да се допуска използването на дронове, за да не се застрашава живота и здравето на присъстващите.