Франциск помаха от папамобила, хиляди го посрещнаха за неделната меса
Секция: Православие
05 Май 2019 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Франциск помаха от папамобила, хиляди го посрещнаха за неделната меса

/КРОСС/ Започна обиколката на папа Франциск в центъра на София. Папамобилът премина по бул. "Цар Освободител", поздрави множеството и спря на площад "Княз Александър I". Там е сцената за провеждане на неделната литургия.

Часове преди началото площадът е изпълнен с хиляди, които желаят да чуят и видят Светия отец. Някои от тях очакват чудодейно изцеление.

Голяма група хора е дошла на площада с четири автобуса от няколко села край Пловдив и от град Раковски. Беше малко тясно на предишното ни местенце, но тук предполагам, всички ще се доближат поне духовно до папата, разказа католичката Мария Павлова, която е от едно от пловдивските села. Жената е присъствала и по време на посещението на папа Йоан Павел Втори в Пловдив. Мина на няколко метра от мен, с вълнение си спомня тя. Тогава беше много болен, но отслужи литургията, каза Павлова.

Голяма радост е за нас, присъствала съм на идването на предишния папа и знам какво е преживяването, разказа Емилия Големанова от Русе. Като уточни, че един автобус с хора от енорията в града е пристигнал в София. Има и възрастни хора и дори детенце, което няма годинка, разказа жената.

Дарина Палукова е от София, от енорията "Успение Богородично", тя е дошла с децата си на месата, като за тях това е първа среща с папа. Очакваме с нетърпение да присъстваме на тази меса, изнесена от папа Франциск, разказа жената.

С нетърпение чакахме датата 5-и, за да дойдем в София, разказа Весела Сотирова от Пловдив. Аз за втори път виждам папа, предишният дойде при нас в Пловдив, разказа възрастната жена, която е дошла на месата заедно с десетгодишната Виктория, за която се грижи. Виктория редовно посещава католическия храм в града, а всяка събота е на вероучение. Развълнувана съм, чула съм, жена се е изцерила, като го е видяла, разказва обнадеждената от предстоящата среща с папата възрастна жена.