Алиса в Бонбонения свят
Секция: КУЛТУРА
06 Май 2019 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Алиса в Бонбонения свят

/КРОСС/ Един от най-впечатляващите световни мюзикли – „Алиса в Огледалния свят”, може да бъде видян в София в изпълнение на малките магьосници от „Бон-Бон”. Близо 60 деца сменят 100 уникални костюма, дело на художничката Златка Вачева, пеят и танцуват като истински професионалисти. Всяко от тях е подготвено за поне две роли, за представленията, които са в поредни дни, има два състава. Мюзикълът се играе в Сити Марк Център и намирането на билети за него е истински проблем.

Как Бонбоните попаднаха в Огледалния свят? В началото на 2018 година “Бон-Бон Мюзик”  представи  авторският мюзикъл "Котешката банда" по музика на Стефан Димитров, който вече повече от година  се играе при голям интерес както в София, така и из цялата страна. След  успешния   дебют на малките артисти в подобен проект, Рози Карасловава, създателката на "Бон-Бон", се осмели да купи правата за втори мюзикъл и то не кой да е, а един от най-емблематичните и мащабни, базиран на едноименния роман на Луис Карол! “Алиса в огледалния свят” не е бил представян в България досега. Режисьор е Бисерка Колевска -  лауреат на много престижни международни награди.

Група „Бон-Бон“  е създадена  през 1995 г. от Рози Караславова, която е продуцент на “Алиса в огледалния свят”. Следващите представления на зрелищния мюзикъл са на 19, 20 май и 16 юни. На 18 май, също в Сити Марк Център, ще се играе „Котешката банда”.