Телекомуникационен гигант изправен пред съда
Секция: Технологии
06 Май 2019 13:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Телекомуникационен гигант изправен пред съда

/КРОСС/ Най-голямата френска телекомуникационна компания Оранж (Orange) и седем бивши или настоящи мениджъри са изправени пред съда по обвинения в морален тормоз заради вълната от самоубийства на служители преди десетилетие, информира Асошиейтед прес.

Между 2007 г. и 2010 г. имаше 19 самоубийства, 12 опита за самоубийство и осем случая на тежка депресия сред служителите на най-големия френски телефонен и интернет оператор. Компанията, която тогава се казваше Франс телеком (France Telecom), преминаваше през етап на съкращения на работни места и преструктуриране.

Процесът, който започна днес пред парижки съд, е най-голямото дело във Франция, при което обвинения в морален тормоз се отправят към цяла компания. Наказанието може да бъде затвор или глоба от 15 000 евро.

Бившият председател на управителния съвет Дидие Ломбар (на снимката) е сред подсъдимите. Той отхвърли обвиненията и твърди, че инцидентите не са свързани един с друг или със съкращенията на служители. Адвокатът му заяви, че Ломбар не би могъл да е запознат с проблемите в цялата обширна мрежа от служители на Франс телеком.