„Ние сме Европа! Ние сме светът!“ – Фестивал на чуждестранните студенти в Русенския университет
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Май 2019 11:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Ние сме Европа! Ние сме светът!“ – Фестивал  на чуждестранните студенти в Русенския университет

/КРОСС/ Всяка година чуждестранните студенти в Русенския университет, обединени от идеята да бъдат „заедно в различията", застават на една сцена, пеят и танцуват заедно, презентират родните си страни, като доказват, че младостта, любовта, песните и танците са отвъд всякакви граници и различия.

Тази година празничният концерт ще се проведе на 08 май (сряда) от 13.00 часа, в Канев Център. Посветен е на Деня на победата и Деня на Европа - 9 май.

Фестивалът е цветен празник на пролетта, младостта, приятелството, толерантността и единството, с които светът става по-слънчев и по-красив. От сцената на Канев Център студентите, дошли от различни страни на Европа, Азия и Южна Америка, заявяват: „Ние сме Европа! Ние сме светът!"

В ежегодния традиционен празник ще вземат участие чуждестранните студенти, от Австрия, Виетнам, Гърция, Колумбия, Индия, Молдова, Пакистан, Турция, Украйна, българските им колеги и студентите, които се обучават по Програма Еразъм + от Румъния, Грузия, Виетнам, Китай и Франция.

Гости на празничния концерт ще бъдат ректорското ръководство на Русенския университет, декани, преподаватели, служители, представители на неправителствени организации, граждани на гр. Русе.