Предстоящи събития на 8 май
Секция: Предстоящи събития
08 Май 2019 07:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 8 май

/КРОСС/ София.
В 20.30 часа в „София хотел Балкан" президентът Румен Радев ще бъде домакин на тържествената вечеря ифтар по случай началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Встъпителните приветствия са открити за медии.

***
София.
В 19.00 часа в Гранд хотел София председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства на официалната церемония по връчване на наградите „Юрист на Годината".

***
София.
От 11.30 часа вицепремиерът Томислав Дончев ще участва в церемония по откриването на фотографска изложба в Народното събрание, посветена на българо-швейцарското сътрудничество.

***
София.
От 9.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа Министерският съвет ще проведе седмичното си заседание.

***
София.
От 11.30 часа в 51 СУ „Елисавета Багряна" (ул. „Софийски герой" 28, ж.к. „Хиподрума") министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът София Йорданка Фандъкова ще наградят участниците в олимпиада по безопасност на движението по пътищата безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс".

***
София.
От 12.00 часа в клуб - ресторант „Пушкин" (ул. Раковски 92) ще се проведе пресконференция за
спасителната роля на Българската армия в заключителната фаза на Втората световна война. В събитието ще участват председателят на ГС на БСП - София Калоян Паргов, ген. Златан Стойков, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски".

***
София.
От 13.00 часа в Мултидисциплинарното пространство ДНК в Националния дворец на културата
Българският червен кръст организира второ издание на „Училище за хуманност" по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

***
София.
В 13.30 часа в МОН (ет.5, Ротонда) ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия фестивал Webit. Участие ще вземат министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и организаторите на фестивала.

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се състои представяне на проявите за отбелязване на 9 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа, и провеждане на шествие „Безсмъртен полк -България".

***
София.
От 14.00 до 16.30 часа в зала "Рубин" в хотел "Рамада" ще се проведе Кръгла маса на тема
„Инвестициите в здравни грижи спасяват човешки живот" по повод Международния ден на акушерките - 5-ти май, Международния ден на професионалистите по здравни грижи - 12-ти май и участието на БАПЗГ в кампанията „Nursing now" на Световната здравна организация (WHO) и Международния съвет на сестрите (ICN).

***
София.
От 15.00 часа в УМБАЛ „Св. Иван Рилски" ще се проведе публично събитие с тематична насоченост: „Научно-медицински и диагностични приложения на резултатите от разработката".

***
София.
От 15.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция във връзка с Националната кампания за профилактика на рака на кожата „Евромеланома 2019".

***
Бургас.
От 10.00 часа на пл. „Св. св. Кирил и Методий" ще се състои концерт на Представителния духов
оркестър на Военноморските сили от Варна. В 10.15 започва военен ритуал, по време на който ще бъде посрещнато знамето на 24-ти пехотен Черноморски полк. След церемонията представителните военни части ще се отправят с тържествен марш към Паметника на загиналите във войните воини от 24-ти Черноморски полк.

***
Бургас
От 11.15 часа от Щаба на 24-ти пехотен Черноморски полк до параклиса на „Св. Георги Победоносец",построен в памет на героите от 24-ти пехотен Черноморски полк - с млдежкия гвардейски духов оркестър от Бургас, продължава шествието. От 11.30 часа пред параклиса „Св. Георги Победоносец" ще бъде отслужен молебен и положени цветя.

***
Бургас
От 11.30 часа в конферентната зала на хотел „Бургас" ще се проведе празнична церемония по случай Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала 5 на общината ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград".

***
Благоевград.
От 11.30 часа в двора на ДГ №8 "Вечерница" ще бъде направена първа копка по проекта „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград".

***
Варна.

***
Видин.
От 14.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще приеме посланиците на Финландия и на Швеция в България - Н.Пр. Пайви Блинникка и Н.Пр. Луиз Бергхолм.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в сградата на Областен съвет на БЧК - Пловдив , ул. „Стойчо Мушанов" № 48 ще бъдат връчени червенокръстки отличия на заслужили деятели, доброволци и приятели на Червения кръст от град Пловдив и областта.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Малка конферентна зала на ГДК "Борис Христов" ще се проведе пресконференция по повод предстоящото четвърто издание на Дефиле "Вино и гурме" 2019г.

***
Русе.
От 10.00 часа на ГКПП "Дунав мост" румънските власти ще предадат на българските съдебни органи шестимата задържани в Румъния обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за телефонни измами.

***
Шумен.
От 9.30 до 16.30 часа в залата на Военен клуб - Шумен Регионалното управление на образованието стартира информационната кампания за представяне на утвърдения държавен план-прием в училищата от областта.

***
София.
От 10.00 часа Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев ще се срещне с граждани на пазар "Красно село".

***
София.
В 11.00 часа в зала "Сердика" на Гранд хотел "София" лидерът на БСП Корнелия Нинова и представители на ръководството на партията ще подпишат споразумение за взаимодействие и подкрепа за европейските избори с 12 политически и граждански организации.

***
София.
От 12.00 часа Андрей Ковачев от ГЕРБ ще се срещне с граждани на открита приемна на бул. "Витоша" и ул. "Патриарх Евтимий" в район "Триадица".

***
София.
От 12.00 часа кандидатът за евродепутат Лиляна Павлова ще се срещне с граждани на пазара в жк. "Младост".

***
София.
От 16.00 часа в читалище "Св. св. Кирил и Методий" кандидатът за евродепутат Емил Радев ще участва в инициатива за дарение на книги в 8 училища и 8 детски градини от СО район "Красна поляна".

***
София.
От 15.00 часа Андрей Ковачев и Лиляна Павлова ще посетят стъкларски завод в район "Сердика". Покъсно Андрей Ковачев и Лиляна Павлова ще присъстват на празник на район "Люлин". Той ще се състоиот 17.00 часа на сцена до ресторант "Бъфало".

***
София.
От 18.00 часа в парк „Герена" Лиляна Павлова ще присъства на празничен концерт по случай Деня на Европа в район "Подуяне".

***
София.
От 18.30 часа в ОКИ "Искър" Андрей Ковачев ще вземе участие в среща на народния представител Валентин Радев на тема: "Разговор за храбростта и професионализма на българските воини и бъдещето им като част от НАТО и ЕС" с военно патриотични организации, офицери от резерва и граждани на район "Искър".

***
Враца.
От 18.00 часа в голямата зала на Драматично-куклен театър ГЕРБ и СДС ще представят във Враца листата си за европейските избори.

***
Добрич.
От 12.00 часа в областния съвет на БСП в Добрич Момчил Неков ще даде пресконференция. В 14.00 часа в областния съвет Неков ще се срещне с младежи.

***
Казанлък.
От 14.00 часа „Коалиция за България" ще дари книгата „Илинденско-Преображенското въстание 1903 през погледа на Европейските дипломати". Дарението ще се състои на къщичките за книги в градската градина. На събитието ще присъстват: Георги Първанов - президент на Р България (2002-2012), проф. Дуранкев - водач на листата на КБ, Румен Петков - председател на КБ, Камелия Стаматова - кандидат за евродепутат, както и други кандидати на листата и коалиционни партньори.

***
Сандански.
От 17.00 часа проф. Румен Гечев ще се срещне с граждани на централната улица в града. В 18.00 часа в залата на общината в града той ще се срещне с обществеността

***
Симитли.
От 13.00 часа в Народно читалище "Климент Охридски 1922" в Симитли проф. Румен Гечев ще се срещне обществеността.

***
Сливен.
От 10.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите Мария Габриел ще се включи в
официалната церемония по откриване на XXI Националния фестивал на детската книга, която ще се проведе във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров". В 11.00 часа Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Камен Костов ще проведат среща с представители на IT сектора. Ще се обсъждат въпроси, свързани с дигиталната епоха и политиките на ЕС. Срещата ще се проведе в конферентната зала на хотел „Централ".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ и СДС Андрей Новаков и Николай Диков ще
разговарят със старозагорски строителни фирми. Срещата ще се поведе в СУ „Иван Вазов".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ и СДС Андрей Новаков и Николай Диков ще се срещнат с представители на КНСБ на миньорите в хотел „Верея". В 12.00 часа таксиметрови шофьори ще се срещнат с кандидатите за евродепутати на паркинга на стадион „Берое", за да представят проблемите на своя бранш пред тях. В 14.00 часа Андрей Новаков и Николай Диков ще се срещнат с представители на IT сектора.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в х-л "Верея" в Стара Загора Иво Христов ще даде брифинг за представители на медиите. В 18.00 часа в Зала 1 на х-л "Верея" той ще се срещне с обществеността.

***
Струмяни/с. Микрево.
От 15.30 часа в клуба на БСП с. Микрево, общ. Струмяни, проф. Румен Гечев ще се срещне с жители.

***
Тутракан.
От 14.00 часа в сградата на общинския съвет в гр. Тутракан водачът на листата на левицата Елена Йончева ще се срещне с работодатели. В 17.15 часа в Арехологическия резерват тя ще срещне с проф. Георги Атанасов. В 18.00 часа в Дунавски парк в града тя ще участва в митинг-концерт.

***
Търговище.
От 11.00 часа в центъра на гр. Антоново Деница Златева и Цветелина Пенкова ще се срещнат с граждани. В 14.00 часа в с. Садина, общ. Попово, те ще се срещнат с жители. В 17.00 часа на Братската могила в центъра на Търговище Златева и Пенкова ще поднесат венци и ще вземат участие в шествие. В 18.00 часа в клуб "Дръзновение" в квартал "Запад" в гр. Търговище те се срещнат с граждани.

***
Шабла.
От 18.00 часа в Залата на запасните офицери в Шабла д-р Десислав Тасков ще се срещне с граждани.