От 9 до 12 май - автосалон Варна
Секция: Автомобили
08 Май 2019 17:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От 9 до 12 май - автосалон Варна

/КРОСС/ Май месец във Варна - слънце, море и трепетно очакване на идващия сезон. Ако има нещо, което би могло да повдигне още настроението и хубавите емоции, то това са нови, лъскави и интересни автомобили, при това - много.

От 9 до 12 май в морската ни столица традиционно ще се проведе най-приятното от автомобилните изложения през годината - Palace Auto Varna 2019. Мястото е ясно - дворецът на културата и спорта, който отново осигурява над 1000 кв.м. изложбена площ за експонатите. Варненци, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. Там ще бъдат изложени експонати на повечето от премиум брандовете - Audi, Volvo, Jaguar, Mercedes, Jeep и Lexus.

Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли - Skoda, Ford, Mitsubishi, Toyota. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марката Peugeot - 508 и Rifter, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за Кола на годината и Многофункционален автомобил на годината за 2019. И понеже ще сме до морето, много интересни за посетителите ще са и новите джетове, ATV и други интересни машини за забавление в свободното време и отпуските. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега.

Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Няма начин да оценим и харесаме автомобил, ако не сме го пробвали. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Спонсори на събитието са Уникредит Булбанк и Shell България, които осигуряват куп награди. Един от посетителите ще има шанса да спечели 1000 лв. във вид на ваучер за гориво, предоставен от Shell България. Всеки, заедно с входния си билет, ще получи още и талон за отстъпка от горивата Shell и 200 ClubSmart бонус точки, както и ваучер Deli by Shell, с който може да се купят 2 сандвича и да получите 3-ти безплатно.

С 450 000 реализации в Европа през 2018 година, D сегментът остава апетитна примамка за производителите и Toyota ще атакува утвърдените играчи с чисто ново предложение за Стария Континент. То носи името Camry и ще направи своята премиера за България по време на Palace Auto Varna 2019 (9-12 май, Варна). Ако Camry ви звучи познато, то най-вероятно това се дължи на факта, че моделът е най-продаваният седан в света в момента с повече от 700 000 годишни доставки. Возилото се завръща на европейска земя след около 15-годишно отсъствие и ще се превърне в осмия хибриден автомобил на японците тук. У нас Camry излиза на пазара с 2.5-литров хибриден двигател Hybrid Dynamic Force с максимална мощност от 218 к.с. и среден разход на гориво от само 4.3 литра на 100 километра. Още по-впечатляващо, заводските данни сочат CO2 емисии от само 119 гр/км по цикъла WLTP.

Компания на Camry на щанда на Карком ЕООД, официален дилър на Toyota за Варна, ще прави новата Corolla в трите си моделни модификации - хечбек, седан и Tоuring Sports. Базираният на платформата TNGA автомобил ще се предлага за първи път с две различни хибридни системи - една с 1.8-литров двигател и 122 к.с. и по-голяма с 2.0-литров двигател и 180 к.с. Налице ще бъдат и 1.2-литров бензинов мотор за версии хечбек и комби, както и 1.6-литров със 132 к.с. за Corolla седан. До новата Corolla място ще намери и актуалният RAV4, който също разполага с хибридна задвижваща система с пикова мощност от 222 к.с.

Във Варна Lexus ще отбележи включването си в бързо растящия сегмент на компактните кросоувър автомобили с представянето на UX. Премиум марката обещава съвременно и динамично изживяване зад волана, благодарение на новата инженерна архитектура GA-C със суперздрава структура. У нас високопроходимият компактен автомобил ще се предлага в две версии - UX 250h с четвърто поколение самозарядно, пълнохибридно задвижване и UX 200 с традиционен 2.0-литров бензинов двигател с висока топлинна ефективност.

Mitsubishi се включва към Palace Auto Varna 2019 с промоционални цени на своите модели, които ще бъдат актуални и по време на целия месец май. Във Варна японците ще изложат актуалния си компактен кросоувър Eclipse Cross, който освен това ще бъде наличен за клиентски изпитания в тест-драйв зоната. Атлетичната повдигната машина обещава иновативни системи за сигурност още от базовите нива на оборудване, както и дизайн, към който трудно ще останете безразлични.

Outlander също ще бъде част от експозицията на марката край морето, като хибридната версия на 7-местния SUV модел ще бъде на разположение в зоната за тест-драйв - за първи път във Варна. Семейният автомобил с три реда седалки предлага много пространство в интериора и модерни системи за сигурност в съчетание с богато оборудване.

Освен на автомобили, посетителите на Palace Auto Varna 2019 ще могат да се насладят и на триколесни мотоциклети от Зундерт Екстрийм, официален представител за България на Can-Am ATV, Can-Am Spyder, Can-Am SSV, Sea-Doo, Ski-Doo Lynx и Evinrude. Край морската ни столица ще могат да бъдат разгледани Syder F3 S с 3-цилиндров двигател със 115 к.с., круиз контрол функция, LED светлини и нов режим на движение Sport, както и Can-Am Ryker Rally. Триколесната машина също има двигател с три цилиндъра с водно охлаждане и електронно впръскване на горивото, а налице са и три режима на движение - еко, спортен и рали, които контролират двигателя, автоматичната трансмисия и електронната система за стабилност. Зундерт ще представи също така 4-колесния Can-Am Maverick X3 със 172 к.с., както и водни джетове Sea Doo, АТV-та от Can-Am и голяма гама аксесоари и екипировка за тях.

Както стана дума, Автомобил на Годината за България 2019 - Peugeot 508, ще бъде един от най-очакваните гости на Palace Auto Varna 2019. Френският автомобил красноречиво заявява амбициите си на пазара след триумфа си в ежегодния конкурс, организиран от журналистите от „Прес Авто Клуб България". Край морето фенове на марката и потенциални клиенти ще имат възможността да се докоснат лично до технологиите в модела, както и да се насладят на атрактивния му дизайн.

Други два наградени представителя на Peugeot ще правят компания на 508 на щанда на марката в Двореца на културата и спорта - приключенският Rifter и високопроходимият 3008. Rifter се окичи с титлата в категория Многофункционални автомобили за 2019 г. у нас, а SUV-то може да се похвали с над 64 международни награди от лансирането си насам. Авангардният дизайн и ефективните задвижващи агрегати са сред общите черти на двата автомобила, които вече успешно се продават и на нашия пазар. Traveller е четвъртият модел, който компанията ще изложи във Варна.

Не по-малко атрактивна ще бъде и експозицията на Mercedes-Benz. Немската марка готви цели четири премиери за Palace Auto Varna 2019, сред които откриваме изцяло новия GLE - луксозен
SUV, пълен с технологични решения като активно окачване E-Active Body Control с 48-волтова инсталация, както и Active Stop-and-Go Assist. Изцяло обновен интериор с последно поколение инфотейнмънт система MBUX и гама от мощни и ефективни двигатели са част от основните характеристики на новия GLE.

Във морската ни столица Mercedes-Benz ще изложи и серийния автомобил с най-ниско челно съпротивление в производство в момента - Cd=0.22. Разбира се, става дума за A-Class Sedan, който предлага водещи за класа пространства в интериора в комбинация с пуристичен дизайн, ефективни мотори и технологии, които познаваме от флагмана S-Class. Останалите два премиерни модела от премиум марката са суперколата AMG GT и CLA Coupe, а в зоната за тест-драйв посетителите ще имат възможност да изпробват B-Class, A-Class, GLC 43 AMG Coupe и C43 AMG.

Top Rent A Car ще разполага с един от най-бързите автомобили по време на Palace Auto Varna 2019. Освен това, той ще е един от малкото, работещи на изцяло електрическа енергия - става дума за Tesla Model S 75D с 332 к.с., ускоряващ от място до 100 км/ч за само 4.4 секунди. Компанията, която разполага с автопарк от над 1200 коли в България, вече отдава под наем луксозния електрически седан от калифорнийския производител. Желаещите да наемат возилото могат да го направят от над 15 локации в страната, между които летищата в София, Пловдив, Варна и Бургас, офисите на фирмата в тези градове и специални точки в Несебър, Созопол и Златни Пясъци. В реални условия, Model S 75D може да измине между 300 и 400 километра с едно зареждане на батериите, като пробегът зависи от атмосферните условия и начина на шофиране.

Освен с електрическия автомобил, Top Rent A Car разполага и с богата гама от конвенционални коли под наем от стандартните сегменти - икономични, компактни, комбита, големи и джипове. Общо 13 офиса в страната и екип от 150 професионалисти се грижат за качественото и навременно обслужване на клиентите.