БДЖ ще осигури превоза на участниците в състезанието „Спици и бодли”
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Май 2019 16:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БДЖ ще осигури превоза на участниците в състезанието „Спици и бодли”

/КРОСС/ За трета поредна година „БДЖ-Пътнически превози" ЕООД ще осигури специални композиции за превоз на участниците и техните велосипеди в състезанието по планинско колоездене и маратон „Спици и бодли". Събитието ще се проведе на 11-и и 12-и май на територията на община Казанлък и се организира от сдружението „Софийски планински клуб".

Около 50 колоездачи в планинското състезание ще пътуват с влак по маршрута от София до Казанлък и обратно. За тяхното удобно придвижване националният железопътен превозвач ще добави към редовните състави на бързите влакове №3623/3624 допълнителни вагони за участниците, както и специални вагон-фургони за техните велосипеди.

„Софийски планински клуб" е организация, създадена от млади ентусиасти, поставили си за цел да провокират интереса на хората към планинарство, колоездене и алпинизъм. „БДЖ-Пътнически превози" ЕООД като представител на най-екологичния транспорт в България винаги подкрепя инициативите, свързани с различни спортни активности сред природата.